Intervenţiile au fost făcute după ce două familii din Bucureşti au fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi.

Potrivit ANT, la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucuresti, familia unei paciente aflată în moarte cerebrală a fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi şi, astfel, trei pacienţi au primit viaţă prin transplant de ficat şi rinichi, alţi doi se vor bucura de vedere prin transplant de cornee, iar şi mai mulţi pacienţi vor avea o viaţă mult mai bună în urma transplanturilor de ţesuturi osteoligamentare.

„Ca de fiecare dată, echipa ATI şi de coordonare a Spitalului Floreasca a făcut dovada profesionalismului, alături de echipele de prelevare de la Institutul Clinic Fundeni pentru ficat şi rinichi, Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti pentru cornee şi Băncii de Ţesut Spitalul Clinic Colentina”, a transmis ANT.

Aproape în acelaşi timp, la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon, o altă familie a donat organele rudei a cărei viaţă nu a mai putut fi salvată. Astfel, alte patru destine au fost schimbate în bine în urma intervenţiilor de transplant renal şi cornee.

„Alături de familia îndurerată s-a aflat echipa ATI şi de coordonare a Spitalului Sf. Pantelimon Bucureşti – prima verigă din această activitate atât de complexă şi sensibilă. Este prima acţiune de coordonare transplant care s-a realizat anul acesta la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon Bucureşti. Echipa Institutului Clinic Fundeni a realizat prelevarea rinichilor, iar cea a Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti a încheiat prelevarea corneei”, a mai anunţat Agenţia Naţională de Transplant.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/poza-5-ionut-anghel.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/poza-5-ionut-anghel-300x298.jpgrootstireaUncategorised
Intervenţiile au fost făcute după ce două familii din Bucureşti au fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi. Potrivit ANT, la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucuresti, familia unei paciente aflată în moarte...