Numele, înregistrat mai târziu, în februarie 1943, derivă dintr-un acronim folosit în armată: General Purpose Vehicle, pronunţat de americanii „Jeep”.
La 80 de ani mai târziu, marca Jeep, emblemă a condusului off-road, există şi încearcă să ţină pasul cu vremurile.
Iată cele mai importante momente din istoria Jeep

Până în 1945, Jeep MB a fost construit în peste 350.000 de unităţi şi a reprezentat baza pentru Jeep CJ pentru uz civil, a cărui producţie a început chiar înainte de sfârşitul războiului. CJ-2A din 1945 este primul vehicul civil cu tracţiune integrală oferit publicului ca produs de masă. CJ-2A utilizează aceeaşi arhitectură de bază ca modelul MB, introducând o serie de îmbunătăţiri semnificative, cum ar fi roata de rezervă montată lateral şi farurile mai mari.

În 1946, Willys-Overland a prezentat Willys Wagon, primul break cu caroserie realizată în întregime din oţel. În 1949, vehiculul a fost echipat cu tracţiune integrală, dând viaţă primului SUV. Capabil să transporte confortabil şapte pasageri, să tragă o remorcă şi să abordeze chiar şi cele mai dure piste, Willys Wagon schimbă regulile jocului. Modelul proiectat de Brooks Stevens a fost produs timp de aproape 20 de ani.

1953 este anul primului raliu Jeep. Evenimentul a avut loc în Georgetown, California, cu 55 de vehicule şi 155 de participanţi. Raliul a fost organizat de Mark Smith, pentru a se asigura că proprietarii de vehicule Jeep se pot aduna şi îşi pot povesti aventura cu un 4×4. Printre numeroasele piste alese pentru raliurile Jeep din Statele Unite, una dintre cele mai cunoscute este Rubicon Trail, care traversează lanţul muntos Sierra Nevada din California.

În 1963 a venit rândul Jeep Wagoneer, „primul SUV” cu tracţiune integrală premium combinată cu transmisie automată. Wagoneer schimbă percepţia publicului asupra vehiculelor cu tracţiune integrată prin extinderea pieţei şi atracţia 4×4 cu tracţiune integrală, decretând în mod eficient naşterea SUV-ului modern. Două decenii mai târziu, marca Jeep lansează Grand Wagoneer, care duce experienţa premium 4×4 la niveluri noi datorită caracteristicilor standard precum tapiţeria din piele, aerul condiţionat, radioul, izolarea fonică şi finisajele exterioare din lemn.

Criza energetică din 1979 a stat la baza dezvoltării unui vehicul 4×4 mai compact. Jeep Cherokee XJ din 1984 prinde viaţă dintr-un design complet nou şi este considerat primul „SUV compact” din lume. Acest model are dimensiuni mult mai mici decât predecesorul său. Jeep Cherokee XJ a fost echipat cu sistemul de tracţiune integrală „shift-on-the-fly” Command-Trac.

În 1986 a debutat Jeep Wrangler, un vehicul off-road compact, cu un confort mai mare. O manevrabilitate mai bună şi un interior mai confortabil, acestea sunt particularităţile Wrangler. În ciuda faptului că are acelaşi profil ca şi CJ-7, Wrangler diferă de celebrul predecesor, împărtăşind în acelaşi timp mai multe elemente, în special din punct de vedere mecanic, cu Cherokee. Pe 5 august 1987, la puţin peste un an de la introducerea Wrangler, American Motors Corporation este vândută către Chrysler Corporation şi marca Jeep, deţinută anterior de producătorul de automobile Kaiser cu sediul în Ypsilanti, Michigan, devine parte a Jeep Chrysler.

La 7 ianuarie 1992, la Salonul Auto Internaţional din Detroit, preşedintele Chrysler, Bob Lutz, conduce primul Jeep Grand Cherokee ZJ, chiar lângă linia de producţie. Grand Cherokee oferă un interior premium, caracteristici dinamice pe şosea, manevrabilitate şi confort, fără a afecta capacităţile off-road care au făcut marca Jeep legendară.

În 1999, au fost introduse două noi sisteme de tracţiune integrală. Sistemul Quadra-Trac II este o soluţie inovatoare.

În anul 80 de ani, evoluţia mărcii Jeep călătoreşte sub stindardul electrificării. Abrevierea 4xe întruchipează transformarea 4×4 într-o cheie ecologică şi durabilă. Noul Jeep Grand Cherokee îşi va face debutul la ediţia din 2021 a Salonului Auto Internaţional din New York. Propulsat de un motor turbo-alimentat cu injecţie directă I4 Dohc de 2,0 litri cu tehnologie Phev, versiunea 4xe a Wrangler dezvoltă 380 CP. Consumul este de aproximativ 3,5 litri / 100 km. În modul hibrid, în timp ce este complet electric, autonomia poate depăşi 50 km în mediul urban.

Noile Wagoneer şi Grand Wagoneer, SUV-urile premium americane, sunt aşteptate în 2022.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/jeep1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/jeep1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Numele, înregistrat mai târziu, în februarie 1943, derivă dintr-un acronim folosit în armată: General Purpose Vehicle, pronunţat de americanii „Jeep”.La 80 de ani mai târziu, marca Jeep, emblemă a condusului off-road, există şi încearcă să ţină pasul cu...