Reprezentanţii Sanctuarului de Urşi de la Zărneşti, judeţul Braşov, au anunţat, miercuri, că ursoaica Mura, cea care timp de 6 ani a fost doar o paiaţă de circ, forţată să meargă pe bicicletă, a murit.

Încă o steluţă în constelaţia Ursa Mare, care s-a alăturat lui Maya, Max, Ursula şi celorlalţi urşi care veghează acum Sanctuarul Libearty. (Mura – n.r) s-a stins în pădure, printre alţi urşi ca ea, care au suferit din cauza cruzimii oamenilor şi care au avut şansa să îşi trăiască ultimii ani sub cerul fără gratii, ascultând foşnetul frunzelor şi cântecele păsărilor”, scriu, pe pagina de Facebook, reprezentanţii Sanctuarului de Urşi de la Zărneşti.

Cristina Lapis, preşedintele AMP Libearty – Bear Sanctuary, îşi aminteşte cât de tristă era Mura la prima întâlnire.

În ziua când ne-am întâlnit i-am întins o bomboană. I-am văzut ochii trişti şi i-am promis că nimeni nu va mai râde de ea şi nu va mai fi obligată să facă pe clovnul sau să meargă pe bicicletă pentru o bucată de pâine”, spune Cristina Lapis..

În februarie 2021, ambasadorul Israelului în România, David Saranga, a devenit joi tatăl adoptiv al ursoaicei Mura, care se afla în sanctuarul de la Zărneşti, după ce ani de zile a făcut spectacole la Circul din Bucureşti. Acesta a fost cadoul primit de David Saranga din partea personalului Ambasadei

Echipa Ambasadei noastre l-a surprins cu un cadou special: ursoaica Mura s-a născut în 2001 şi, până la vârsta de 5 ani, a fost forţată să facă spectacole la Circul din Bucureşti. Mers pe bicicletă ori pe vârfuri. îmbrăcată în costume de fetiţă, Mura îşi ducea traiul în condiţii dificile”, au scris, în februarie, reprezentanţii Ambasadei pe pagina de Facebook. Costul pentru menţinerea unui urs este de 70.000 de euro pe an.

În 2006, ursoaica Mura a revenit în natură şi în libertate. Alături de alţi 100 de urşi, ea s-a bucurat de libertate la Sanctuarul de urşi de la Zărneşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/ursoaica-mura.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/ursoaica-mura-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Reprezentanţii Sanctuarului de Urşi de la Zărneşti, judeţul Braşov, au anunţat, miercuri, că ursoaica Mura, cea care timp de 6 ani a fost doar o paiaţă de circ, forţată să meargă pe bicicletă, a murit. ...