Guvernul Maltei a revenit, pe fondul criticilor, asupra deciziei controversate de a interzice accesul străinilor care nu sunt vaccinaţi împotriva coronavirusului, dar va impune carantină, pe fondul criticilor Uniunii Europene, conform postului BFMTV.

Persoanele care vin în Malta fără a avea certificat de vaccinare vor fi obligate să stea o perioadă în carantină”, a anunţat Guvernul Maltei. Nu este clar cât va fi durata carantinei.

Guvernul Maltei anunţase că străinii care nu sunt vaccinaţi împotriva coronavirusului nu vor mai putea avea acces pe teritoriul maltez începând de miercuri.

Decizia controversată a fost criticată de Comisia Europeană. „Deciziile trebuie să fie proporţionate şi nediscriminatorii. Avem preocupări că aceste măsuri riscă să fie discriminatorii în raport cu persoanele care nu sunt vaccinate în totalitate“, avertizase Christian Wigand, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Malta, stat membru al Uniunii Europene, riscă să fie vizată de o procedură de sancţionare şi din cauza actualei decizii, privind impunerea carantinei persoanelor nevaccinate. Libertatea de circulaţie este un drept fundamental al cetăţenilor UE.

În contextul pandemiei, UE a adoptat, temporar, Certificatul Covid-19, care poate demonstra vaccinarea, vindecarea de coronavirus sau rezultatul negativ al unui test. Comisia Europeană a stabilit în mod clar că acest certificat “nu este o precondiţie pentru libertatea de circulaţie, un drept fundamental în UE”. Astfel, Guvernul Maltei va fi obligat să se conformeze utilizării Certificatului Covid-19 în cazul cetăţenilor UE, iar pentru persoanele care nu îl deţin, poate impune condiţii speciale, spre exemplu carantină, dar nu poate opri niciun cetăţean european să intre în Malta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/malta1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/malta1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Guvernul Maltei a revenit, pe fondul criticilor, asupra deciziei controversate de a interzice accesul străinilor care nu sunt vaccinaţi împotriva coronavirusului, dar va impune carantină, pe fondul criticilor Uniunii Europene, conform postului BFMTV. ...