Mii de cubanezi s-au alăturat, duminică, demonstraţiilor din toată ţara pentru a protesta împotriva crizei economice profunde care a dus la penurii de bunuri de bază şi întreruperi de curent. Oamenii protestau, de asemenea, împotriva gestionării de către guvern a pandemiei şi a reducerii libertăţilor civile.

Guvernul cubanez a declarat că demonstraţiile au fost orchestrate de contrarevoluţionari finanţaţi de Statele Unite.

Protestele, rare într-o ţară în care disidenţa publică este strict controlată, se încheiaseră în mare parte până duminică seară, în timp ce forţele de securitate erau desfăşurate pe străzi, iar preşedintele Miguel Diaz-Canel a cerut susţinătorilor guvernului să iasă şi să lupte pentru a apăra revoluţia.

Însă un alt protest a izbucnit luni în suburbia La Guinera din sudul Havanei, unde un bărbat a murit şi alţi câţiva, inclusiv membri ai forţelor de securitate, au fost spitalizaţi cu răni, potrivit presei.

Sute de persoane au ieşit în stradă în La Guinera, strigând lozinci precum „Jos comunismul” şi „Libertate pentru poporul cubanez”, potrivit a doi rezidenţi şi înregistrărilor video văzute de Reuters.

Introdus în urmă cu puţin peste doi ani, internetul mobil a fost un factor cheie în spatele protestelor, oferind cubanezilor o platformă pentru a-şi exprima frustrările şi posibilitatea de a reacţiona rapid.

În capitală, au existat întreruperi regulate şi atipice de internet mobil, de duminică.

NetBlocks, cu sediul la Londra, a anunţat pe site-ul său că Facebook, WhatsApp, Instagram şi Telegram din Cuba au fost parţial perturbate luni şi marţi.

Facebook Inc, care deţine Instagram şi WhatsApp, a declarat că este îngrijorat de restricţionarea serviciilor sale în Cuba, într-o declaraţie adresată Reuters marţi târziu.

Întrebat dacă guvernul restricţionează intenţionat conexiunile la internet, ministrul de externe Bruno Rodriguez a declarat că situaţia este „complicată”. El a spus că întreruperile de curent ar putea afecta serviciile de telecomunicaţii şi „Cuba nu va renunţa niciodată la dreptul de a se apăra”.

Telegram nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii. Twitter Inc a declarat că nu a găsit nicio blocare a serviciului său.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/social-media.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/social-media-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Mii de cubanezi s-au alăturat, duminică, demonstraţiilor din toată ţara pentru a protesta împotriva crizei economice profunde care a dus la penurii de bunuri de bază şi întreruperi de curent. Oamenii protestau, de asemenea, împotriva gestionării...