Varianta Lambda a coronavirusului a fost recent clasificată ca o „variantă de interes” de către OMS, pe baza ratelor sale ridicate de transmitere în ţările sud-americane şi a prezenţei mutaţiilor critice în proteina spike.

Pentru a analiza mai bine varianta Lambda, cercetătorii au efectuat un test de neutralizare a virusului şi au determinat impactul acestuia în ceea ce priveşte virulenţa şi răspunsul imun, folosind probe de plasmă de la cadrele medicale din două centre din Chile, care au fost vaccinate complet cu serul CoronaVac, produs de compania chineză Sinovac. 

Rezultatele studiului indică faptul că mutaţiile prezente în proteina spike a variantei Lambda conferă o infectivitate crescută şi o evadare imună de la anticorpii neutralizanţi declanşaţi de CoronaVac.

Aceste date întăresc ideea că toate campaniile de vaccinare din ţările cu circulaţie ridicată a SARS-CoV-2 trebuie să fie supravegheate atent, pentru a se putea identifica noi mutaţii şi impactul acestora asupra răspunsului imun la vaccinurile folosite.

În urma studiului efectuat s-a observat că varianta Lambda este mai contagioasă decât variantele Alpha şi Gamma.

Depistată iniţial în Peru, varianta Lambda a traversat Oceanul şi a ajuns în Europa fiind identificată în cel puţin 27 de ţări. Întrucât nu avem încă rezultate clare în urma studiilor, OMS avertizează că nu putem estima gradul de risc al acestei versiuni a COVID-19. Astfel, specialiştii în sănătate publică monitorizează răspândirea şi evoluţia tulpinii Lambda, aceasta fiind catalogată drept „variantă de interes”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/coronavirs-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/coronavirs-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Varianta Lambda a coronavirusului a fost recent clasificată ca o „variantă de interes” de către OMS, pe baza ratelor sale ridicate de transmitere în ţările sud-americane şi a prezenţei mutaţiilor critice în proteina spike. ...