Prin prisma faptului că România continuă să fie principalul partener comercial al Republicii Moldova, este de la sine înţeles că a crescut constant numărul convorbirilor telefonice dintre cetăţenii celor două ţări, spun cei de la USR PLUS, care consideră că va creşte în continuare numărul de convorbiri.

În această situaţie, deputatul USR PLUS Iulian Lorincz consideră că devine cu atât mai important subiectul tarifelor de roaming, care pot fi considerate exorbitante, nedrepte şi chiar discriminatorii.

Deputatul de Diaspora a adresat o întrebare Guvernului României pentru a afla dacă ideea eliminării tarifelor de roaming se mai găseşte pe agenda discuţiilor bilaterale purtate între Bucureşti şi Chişinău şi dacă această temă va fi luată în considerare la următoarea şedinţă comună cu Guvernul Republicii Moldova.

„România a rămas, în cea mai mare parte, fără tarife de roaming cu Uniunea Europeană, iar includerea Republicii Moldova în rândul ţărilor unde se va putea vorbi fără a fi suprataxat este o idee de proiect bilateral strategic esenţial de interconectare informaţională şi comunicaţională cu România. La următoarea şedinţă comună între guvernele de la Chişinău şi Bucureşti, eliminarea tarifelor de roaming poate deveni o realitate. Pentru a duce la bun sfârşit această iniţiativă, nu este nevoie decât de voinţă politică din partea decidenţilor şi de ancorare în realitate din partea operatorilor de telefonie mobilă din România şi Republica Moldova”, declară deputatul USR PLUS Iulian Lorincz.

Potrivit acestuia, conform ultimelor estimări oficiale, sunt circa 274.000 de cetăţeni români cu domiciliul în Republica Moldova şi peste 642.000 de cetăţenii redobândite de românii moldoveni de peste Prut în ultimii 20 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/moldova-rep.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/moldova-rep-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Prin prisma faptului că România continuă să fie principalul partener comercial al Republicii Moldova, este de la sine înţeles că a crescut constant numărul convorbirilor telefonice dintre cetăţenii celor două ţări, spun cei de la USR...