Un diamant de 101 carate a devenit cea mai scumpă bijuterie achiziţionată vreodată cu criptomonede, potrivit casei de licitaţii Sotheby’s, citată de CNN.

Piatra preţioasă în formă de pară s-a vândut pentru echivalentul a 12,3 milioane de dolari, după ce licitatorul a anunţat că acceptă oferte în bitcoin şi ethereum, pe lângă formele tradiţionale de plată. Sotheby’s nu a dezvăluit care dintre cele două criptomonede a fost folosită.

Diamantul, supranumit „The Key 10138”, a fost trimis unui „colecţionar privat anonim”, potrivit unui comunicat de presă.

Piatra este al doilea cel mai mare diamant în formă de pară care a venit vreodată pe piaţă, potrivit Sotheby’s.

Este clasificat ca un diamant de „culoare D”, cel mai înalt grad de acest fel acordat diamantelor albe, ceea ce înseamnă că pare incolor cu ochiul liber şi este unul dintre singurele 10 diamante de calitate, cântărind peste 100 de carate, care au apărut vreodată la licitaţie.

Casele de licitaţii au început să primească criptomonede pentru articole scumpe. La începutul acestui an, Sotheby’s a oferit o lucrare a lui Banksy cu plata prin bitcoin şi ethereum. Lucrarea, care prezintă un bărbat mascat care aruncă un buchet de flori ca un cocktail Molotov, s-a vândut în cele din urmă cu 12,9 milioane de dolari, dar casa de licitaţii nu a dezvăluit dacă cumpărătorul a folosit o criptomonedă.

În iunie, Christie’s a anunţat, de asemenea, că acceptă bitcoin şi ethereum pentru o lucrare fără titlu a lui Keith Haring. Tabloul s-a vândut cu aproape 6 milioane de dolari, deşi, din nou, licitatorul nu a dezvăluit metoda de plată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/1111-carat-photo-lucara2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/1111-carat-photo-lucara2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Un diamant de 101 carate a devenit cea mai scumpă bijuterie achiziţionată vreodată cu criptomonede, potrivit casei de licitaţii Sotheby's, citată de CNN. Piatra preţioasă în formă de pară s-a vândut pentru echivalentul a...