Austria, Belgia, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Luxemburg, Portugalia, Slovacia şi Spania sunt ţările care au primit astăzi aprobarea consiliul ministrilor de finante (ECOFIN) pentru a primi finanţare pentru planurile individuale de redresare şi rezilienţă. 

 

Planurile prezentate de restul de 15 state membre UE, inclusiv PNRR-ul României, urmează a fi evaluate la o dată ulterioară.

 

Alexandru Nazare, demis în urmă cu câteva zile de premierul Cîţu pentru întârzierea mai multor proiecte, a sugerat că astăzi România nu a avut reprezentare în consiliul de miniştri. 

 

„De ce nu a fost reprezentata Romania astăzi la lucrarile consiliul ministrilor de finante (ECOFIN)? Este consiliul de ministri care va aproba PNRR-ul Romaniei.”, a scris ex-ministrul de Finanţe pe Facebook.

 

La şedinţa în care s-a discutat despre planurile de redresare ale statelor membre ar fi trebuit să participe ministrul de Finanţe, poziţie ocupată interimar, pentru 45 de zile de la momentul demiterii lui Nazare, de premierul Florin Cîţu. 

 

Potrivit unor surse guvernamentale, Cîţu a lipsit marţi de la reuniunea la care participă toţi miniştrii de Finanţe din ţările Uniunii Europene. Singurul român participant la întâlnire a fost ambasadoarea României la UE, Luminiţa Odobescu, care nu are însă calitatea de membru al ECOFIN.

 

 

 

După demiterea rapidă din funcţia de ministru al Finanţelor, Nazare a vorbit, într-un interviu, despre lipsa de comunicare cu premierul, precum şi despre dorinţa acestuia de a-l implica în lupta internă din PNL, unde Cîţu candidează la preşedinţia partidului. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/7584396-mediafax-foto-alexandru-dobre-1-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/7584396-mediafax-foto-alexandru-dobre-1-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Austria, Belgia, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Luxemburg, Portugalia, Slovacia şi Spania sunt ţările care au primit astăzi aprobarea consiliul ministrilor de finante (ECOFIN) pentru a primi finanţare pentru planurile individuale de redresare şi rezilienţă.  ...