Nelu Bănşoiu avea o frustrare pe vremea lui Ceaşcă – nu găsea în librării cărţi pe teme de religie şi filosofie a culturii. Odată ce sistemul comunist a căzut, prof. univ. dr. Ion Bănşoiu a înfiinţat o editură care a venit în întâmpinarea fostelor sale frustrări, care nu erau numai ale sale, ci şi ale multor altora. S-a născut Paideia, editura la care ştii clar ce fel de cărţi găseşti – religie, filosofie, filosofie culturală, antropologie. Visul oricărui smart care se respectă. Ce se mai citeşte? Ce nu se mai citeşte? Mai este solvabilă piaţa de carte? Câte cărţi citesc românii pe an? Nu cumva e un clişeu că suntem ţara europeană care citeşte cel mai puţin? Vino diseară să-l vezi pe profesorul Bănşoiu într-o discuţie non-convenţională, marca Marius Tucă.

13 iulie 1985. Un concert live organizat de BBC, la Londra şi la Philadelphia simultan, pentru eradicarea foametei în Etiopia, adună numai nume bune ale rockului mondial – Queen, Black Sbath, Led Zepelin, The Who şi mulţi alţii. Phil Collins, care a urcat pe scenă atât la Londra cât şi la Philadelphia, are ideea ca această zi să fie declarată Ziua Internaţională a Rockului. La noi, anul 1985 stă sub semnul secerei şi al ciocanului. Câteva trupe rock încearcă să rupă amorţeala dogmatică a momentului. Iris cu Cristi Minculescu e una dintre ele. Cristi vine diseară la Marius Tucă Show ca să-ţi spună despre rock ca mişcare socială, despre rock ca atitudine. Vino şi tu!

Profesorul Dan Dungaciu e o voce echilibrată când vine vorba de analiză politică externă şi geostrategie. Analizează rece şi echidistant conjuncturile politice internaţionale. Vine diseară la Marius Tucă Show pentru o discuţie necesară pe tema contextului geopolitic în care ne aflăm.

Marius Tucă Show, diseară, de la şapte, la Aleph News şi pe alephnews.ro. “Să devii mai bun înseamnă să te schimbi, deci, să devii perfect înseamnă să te schimbi des” (Winston Churchill)

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/captura-de-ecran-2020-12-22-113548-4.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/captura-de-ecran-2020-12-22-113548-4-300x300.pngrootstireaUncategorised
Nelu Bănşoiu avea o frustrare pe vremea lui Ceaşcă - nu găsea în librării cărţi pe teme de religie şi filosofie a culturii. Odată ce sistemul comunist a căzut, prof. univ. dr. Ion Bănşoiu a înfiinţat...