WhatsApp, în ianuarie, a introdus o politică de confidenţialitate care îi permite să partajeze unele date cu Facebook şi alte firme din grup. Compania a spus că modificările nu vor afecta conversaţiile personale, relatează Reuters.

Organizaţia Europeană a Consumatorilor (BEUC) şi opt dintre membrii săi critică însă modificările şi au depus plângeri la Comisia Europeană şi la reţeaua europeană a autorităţilor de consum, spunând că WhatsApp presează pe utilizatori în mod nedrept să accepte noile sale politici.

“Conţinutul acestor notificări, natura, calendarul şi recurenţa lor exercită o presiune nejustificată asupra utilizatorilor şi le afectează libertatea de alegere. Ca atare, acestea reprezintă o încălcare a Directivei UE privind practicile comerciale neloiale”, au declarat grupurile într-o declaraţie comună.

„WhatsApp nu a reuşit să explice într-un limbaj simplu şi inteligibil natura modificărilor. Această ambiguitate echivalează cu o încălcare a legislaţiei UE în domeniul consumatorilor care obligă companiile să utilizeze clauze contractuale clare şi transparente şi comunicări comerciale”, au precizat reclamanţii.

Grupurile au cerut reţelei europene de autorităţi ale consumatorilor şi autorităţilor UE de protecţie a datelor să colaboreze pentru a aborda aceste probleme de confidenţialitate şi drepturile consumatorilor.

Scandalul din jurul Whatsapp a făcut ca mulţi utilizatori să migreze către alte aplicaţii. Astfel în ultima perioadă au crescut în popularitate aplicaţii precum: Telegram, Signal, Wickr.

Ce este noua politică privind datele

WhatsApp a precizat la începutul anului că noua politică implică faptul că platforma va împărţi unele date cu Facebook pentru a îmbunătăţi infrastructura aplicaţiei şi pentru a promova siguranţa şi securitatea.

Astfel, Facebook va avea acces la datele tranzacţiilor din interiorul aplicaţiei, IP-urile şi datele de identificare ale device-urilor, mişcări ce fac parte din noua strategie de monetizare a WhatsApp.

Aplicaţia împarte anumite date cu Facebook încă din 2014, însă utilizatorii aveau până acum opţiunea de a refuza acest lucru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/profimedia-0573159621.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/profimedia-0573159621-300x300.jpgrootstireaUncategorised
WhatsApp, în ianuarie, a introdus o politică de confidenţialitate care îi permite să partajeze unele date cu Facebook şi alte firme din grup. Compania a spus că modificările nu vor afecta conversaţiile personale, relatează Reuters. ...