„Nu avem luxul să aşteptăm ca pandemia de Covid să se termine înainte să începem să ne pregătim pentru următoarea pandemie, pentru că următoarea pandemie poate veni  în orice moment”, a declarat Tharman pentru CNBC la summitul G-20 din Italia.

„Aşadar, trebuie ne folosim de situaţia actuală a pandemiei de Covid, pentru a construi, de asemenea, capacităţile necesare pentru a face faţă următoarei pandemii”, a adăugat el.

Vineri, un grup de experţi din cadrul G-20 a lansat un raport care propunea măsuri pentru a răspunde rapid oricărei pandemii viitoare. Tharman co-prezidează comisia împreună cu fostul secretar al Trezoreriei SUA, Larry Summers, şi cu directorul general al Organizaţiei Mondiale a Comerţului, Ngozi Okonjo-Iweala.

Măsurile includ „finanţare mai bună şi mai fiabilă” pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii, precum şi implicarea instituţiilor internaţionale, cum ar fi Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional, pentru a contribui la finanţarea luptei împotriva unei pandemii.

El a adăugat că actualul sistem internaţional de răspuns la o pandemie globală este „fragmentat” şi „subfinanţat”. Pentru a acoperi acest decalaj, grupul a propus înfiinţarea unui nou fond global cu minimum 10 miliarde de dolari pe an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/profimedia-0532194281.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/profimedia-0532194281-300x300.jpgrootstireaUncategorised
„Nu avem luxul să aşteptăm ca pandemia de Covid să se termine înainte să începem să ne pregătim pentru următoarea pandemie, pentru că următoarea pandemie poate veni  în orice moment”, a declarat Tharman pentru CNBC la...