UPDATE Vehiculul VSS Unity SpaceShipTwo a decolat din Spaceport America (New Mexico) duminică, la ora României 17.30. Evenimentul este transmis în direct pe site-ul companiei, pe Twitter, YouTube şi Facebook.

Zborul spaţial Virgin Galactic, are la bord şase persoane, între care şi miliardarul britanic Richard Branson, şi va fi primul zbor în scop turistic.

Alături de miliardarul britanic Richard Branson călătoresc la limita spaţiului cinci specialişti, iar Dave Mackay este pilotul principal.

Pilotul Mackay are 64 de ani şi înainte de a deveni astronaut a fost pilot al Royal Air Force, pilot de teste şi a primit distincţia Air Force Cross în 1992. Dave Mackay a făcut un test cu VSS Unity în februarie 2019.

Unity este nava care va duce primul turist în spaţiu.

Stephen Hawking a ales numele navei lansată de aeronava White Knight Two la o altitudine de 15.000 de metri, cu o viteză de până la 3.600 de kilometri pe oră. Unity va ajunge până la 80 de kilometri deasupra Pământului.

Va pluti 6 minute, la fel şi cei aflaţi înăuntru, înainte să revină spre Pământ. Unity a efectuat până acum 4 lansări. Una dintre ele a fost oprită în ultima clipă. Celelalte au avut succes, ultima chiar în luna mai. Suficient să-l convingă pe Richard Branson, şeful Virgin Galactic, să se urce în navă astăzi.

„În timp ce priveam Unity şi curajoşii piloţi gonind spre Spaţiu astăzi, privirea mi-a fost înceţoşată de lacrimi. Puteam să aud vocea străbunicului în timp ce îmi şoptea din nou în ureche: viaţa este, într-adevăr, grozavă”, a spus Richard Branson.

 

Componenţa echipajului de zbor

Mackay are 64 de ani şi înainte de a deveni astronaut a fost pilot al Royal Air Force, pilot de teste şi a primit distincţia Air Force Cross în 1992. Dave Mackay a făcut un test cu VSS Unity în feburarie 2019.  

„Experienţa este chiar extraordinară. Am fost mirat de cât de mult am putut să văd şi cât de departe am putut să văd. Vedeam atât de departe încât nu puteam să recunosc lucruri. Uitându-mă în jos era totul foarte clar, nu era ceaţă sau altceva. Cerul este incredibil de întunecat, atmosfera este foarte subţire şi frumoasă”, delara Dave Mackay după primul zbor.

„Când eram azi pe scenă, după aterizare, am realizat că întreaga experienţă a fost suprarealistă. Cred că este copleşitor să faci parte dintr-o organizaţie, o comunitate de oameni care încearcă să atingă acest scop de a deschide Spaţiul pentru din ce în ce mai mulţi oameni”, a spunea Michael Mascci, pilot Unity.

La bord se va afla şi un astronaut care să evalueze experienţa, Sirisha Bandla. Este a doua femeie născută în India care ajunge în Spaţiu.

Într-un interviu pentru NPR, Sirisha Bandla spunea că este entuziasmată, doar pentru că nu găseşte un cuvânt mai bun. Era de faţă când Branson a anunţat că vrea să facă o companie pentru ca oamenii să poată ajunge în Spaţiu.

„În acel moment credeam că nu am să pot să ajung în Spaţiu din cauză că aveam probleme mari cu vederea. Şi apoi l-am văzut pe Richard şi am ştiut că am şi eu o şansă. Noi suntem doar un echipaj dintr-o mulţime de oameni care vor călători spre Spaţiu în viitor”, afirma Sirisha Bandla.

Colin Bennett se va ocupa cu evaluarea procedurilor din cabină. Iar cea care va coordona totul va fi Beth Moses. Singurul turist va fi chiar Richard Branson. Iar înainte de zbor, el a anunţat că începe era turismului spaţial.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/7582973-mediafax-foto-ap-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/7582973-mediafax-foto-ap-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
UPDATE Vehiculul VSS Unity SpaceShipTwo a decolat din Spaceport America (New Mexico) duminică, la ora României 17.30. Evenimentul este transmis în direct pe site-ul companiei, pe Twitter, YouTube şi Facebook. Zborul spaţial Virgin Galactic,...