Clasamen­tul a fost realizat pornind de la in­for­­maţiile furnizate de companii sau dis­po­nibile pe site-ul Ministerului de Finanţe la momentul editării catalogului.

Topul este condus de Intertranscom Impex, un producător de plasă sudată cu o fabrică în Bacău, deţinut de antreprenorul Ioan Teslaru. Compania a avut afaceri de 961 de milioane de lei în 2020.

Ca număr de angajaţi, „cam­pioa­­nă“ este Casa Noastră, compa­nia lui Ştefan Cherciu, care produce tâm­plă­rie sub bran­dul QFort. Firma a avut anul trecut 1.376 de salariaţi, în uşoară creştere faţă de 2019.

Bilka Steel (producător de acope­ri­şuri), TeraPlast (mai multe materiale pentru construcţii), Procema (oţel-beton), Elis Pavaje (pavele), Somaco Grup Prefa­bricate (BCA), Soceram (cărămizi), Celco (BCA) şi Symmetrica (pavele) sunt alte companii care se regăsesc în topul produ­căto­rilor români de materiale de construcţii.

Anul 2020 a fost unul bun pentru pro­ducătorii de materiale de construcţii, în ciu­da crizei sanitare, companiile continuând să fie furnizori pentru proiectele imobiliare de­marate înainte de instalarea pandemiei. „Creştere“ a fost aşadar cuvântul care a de­finit, pentru cele mai multe companii din do­meniul producţiei de materiale de construcţii, anul 2020, chiar dacă mare parte a economiei a avut de suferit din cau­za pandemiei de COVID-19.

Totuşi, jucătorii din acest domeniu au înce­put anul 2021 sub semnul scumpirilor de materii prime, ceea ce dă peste cap bilanţurile şi bugetele pentru acest an.

Piaţa totală a construcţiilor din Ro­mânia este estimată de oficialii din industrie la circa 16 miliarde de euro, având un trend as­cendent în ultimii ani. Din această va­loare, materialele de construcţii reprezintă circa o treime, adică puţin peste 5 miliarde de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/plasa.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/plasa-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Clasamen­tul a fost realizat pornind de la in­for­­maţiile furnizate de companii sau dis­po­nibile pe site-ul Ministerului de Finanţe la momentul editării catalogului. Topul este condus de Intertranscom Impex, un producător de plasă sudată cu...