Asociaţia Forţa Fermierilor consideră că prioritatea acestui an pentru sectorul agroalimentar din România este redactarea cu succes a Planului Naţional Strategic (PNS) pentru implementarea Politicii Agricole Comune 2021-2027.

Fermierii solicită ca documentele să fie întocmite de alt ministru al Agriculturii, deoarece Adrian Oros nu are susţinerea agricultorilor.

„În faţa acestui obiectiv esenţial pentru viitorul fermierilor români, trimiterea la Bruxelles a unui PNS bine făcut, care să ofere instrumentele dezvoltării agriculturii naţionale şi a mediului rural, pe toate componentele sale, considerăm că este obligatoriu să avem în fruntea Ministerului Agriculturii un ministru care să se bucure de încrederea celor cu care va trebui să se consulte în redactarea acestui document extrem de important. Adică să se bucure de încrederea fermierilor români. Din păcate, actualul ministru Adrian Oros nu mai beneficiază de sprijinul majorităţii celor care îşi desfăşoară activitatea în sectorul agroalimentar”, au anunţat fermierii.

Reprezentanţii fermierilor mai spun că revendicarea lor nu este politică.

„Solicitarea noastră de remaniere a ministrului Oros nu este o revendicare politică. Respectăm actuala majoritate guvernamentală. Îi respectăm, în egală măsură, pe domnii Florin Cîţu şi Ludovic Orban. Este dreptul PNL de a numi ministrul Agriculturii. Tot ceea ce solicităm este ca fermierii să aibă parte de un ministru bun al Agriculturii. Suntem foarte întârziaţi cu PNS şi riscăm, ca şi alte iniţiative din perioada mandatului lui Adrian Oros, să transformăm totul într-un dezastru pentru fermieri. Nu ne putem juca cu viitorul sectorului agroalimentar din România! Oros nu este un partener de dialog credibil, înţelegeţi asta! Este nevoie de o decizie rapidă, domnilor Florin Cîţu şi Ludovic Orban!”, a spus Vlad Macovei, preşedintele Asociaţiei Forţa Fermierilor.

Toate statele membre UE trebuie să trimită spre aprobare PNS către Comisia Europeană până la 31 decembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/rsz-agricultura-og.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/rsz-agricultura-og-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Asociaţia Forţa Fermierilor consideră că prioritatea acestui an pentru sectorul agroalimentar din România este redactarea cu succes a Planului Naţional Strategic (PNS) pentru implementarea Politicii Agricole Comune 2021-2027. Fermierii solicită ca documentele...