Raportul a dezvăluit că firma a colaborat cu Armata Populară de Eliberare (PLA) pentru a dezvolta şi îmbunătăţi testul, efectuat la începutul sarcinii. Statele Unite consideră eforturile BGI de a colecta şi analiza datele genetice umane drept o ameninţare la adresa securităţii naţionale.

BGI a început să comercializeze testul în străinătate în 2013. Denumit NIFTY, este printre cele mai bine vândute teste prenatale neinvazive din lume, care analizează o probă de sânge de la o femeie însărcinată pentru a detecta anomalii precum sindromul Down la un făt în curs de dezvoltare.

Testul apare şi în oferta unor companii din România.

Până în prezent, peste 8 milioane de femei la nivel global au luat testele prenatale ale BGI, a spus compania. NIFTY este vândut în cel puţin 52 de ţări, inclusiv Marea Britanie, Europa, Canada, Australia, Thailanda şi India, dar nu şi în Statele Unite.

BGI foloseşte probe de sânge trimise la laboratorul său din Hong Kong şi date genetice din testele de cercetare a populaţiei, a confirmat compania pentru Reuters. Reuters a descoperit că datele genetice ale peste 500 de femei care au făcut testul, inclusiv din Europa şi Asia, sunt stocate în China National GeneBank, finanţată de guvern, în Shenzhen, condusă de BGI.

Reuters nu a găsit nicio dovadă că BGI a încălcat acordurile sau reglementările privind confidenţialitatea; compania a declarat că obţine consimţământul semnat şi distruge eşantioanele şi datele din străinătate după cinci ani. “În niciun stadiu al procesului de testare sau cercetare, BGI nu are acces la date cu caracter personal identificabile”, a spus compania.

Cu toate acestea, politica de confidenţialitate a testului spune că datele colectate pot fi partajate atunci când sunt „direct relevante pentru securitatea naţională sau securitatea apărării naţionale” în China. BGI a spus că „nu i s-a cerut niciodată să furnizeze date din testele sale NIFTY către autorităţile chineze în scopuri de securitate naţională sau de apărare naţională”.

Centrul Naţional de Contrainformaţii şi Securitate al SUA, care a avertizat anterior despre firmele chineze care colectează date despre sănătate, a declarat ca răspuns la concluziile Reuters că femeile care fac testul NIFTY în străinătate ar trebui să fie preocupate de politica de confidenţialitate care permite accesarea datelor de agenţiile de securitate chineze.

Ministerul de Externe al Chinei a declarat că descoperirile Reuters reflectă „acuzaţii şi fonduri neîntemeiate” ale agenţiilor SUA.

Alte companii care vând astfel de teste prenatale reutilizează, de asemenea, datele pentru cercetare. Dar niciuna nu operează la scara BGI, spun oamenii de ştiinţă, şi nici nu au legăturile BGI cu un guvern sau cu o armată naţională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/cercetare-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/cercetare-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Raportul a dezvăluit că firma a colaborat cu Armata Populară de Eliberare (PLA) pentru a dezvolta şi îmbunătăţi testul, efectuat la începutul sarcinii. Statele Unite consideră eforturile BGI de a colecta şi analiza datele genetice umane...