Conform Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a semnat eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a lui Dan-Andrei Muraru.

De asemenea, preşedintele a semnat decretul privind acreditarea lui Andrei Muraru în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Statele Unite ale Americii, cu reşedinţa la Washington.

Andrei Muraru îl va înlocui pe George Maior, propus ambasador în Iordania.

Cine este Andrei Muraru

Andrei Muraru este născut în 1982 şi este absolvent al Facultăţii de Istorie (2005), licenţiat al programului de master „Românii şi Europa” (2007) şi doctor în Istorie (2011) al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, potrivit CV-ul său.

A lucrat în cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) încă de la înfiinţare (2006), ocupând diferite poziţii, de la expert-cercetător la preşedinte executiv (2012-2014). În perioada 2006-2009, a fost consilier la Cancelaria Primului-ministru şi consilier al directorului general al Arhivelor Naţionale ale României. A fost membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (2014). În intervalul iulie-decembrie 2014, a fost consilier personal al preşedintelui Partidului Naţional Liberal, Klaus Iohannis.

Andrei Muraru este lector universitar în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană) şi cercetător ştiinţific III la Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”.

Andrei Muraru a fost numit Consilier Prezidenţial la data de 22 decembrie 2014.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/andrei-muraru-andreea-alexandru.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/andrei-muraru-andreea-alexandru-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Conform Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a semnat eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a lui Dan-Andrei Muraru. De asemenea, preşedintele a semnat decretul privind acreditarea lui Andrei Muraru în calitate de ambasador extraordinar...