Cele 406.000 de doze de vaccin BCG vor fi livrate joi către Unifarm, şi ulterior către direcţiile de sănătate publică, iar cele 160.000 de doze de vaccin hepatitic B urmează să fie livrate în perioada următoare, informează Ministerul Sănătăţii.

La nivel naţional, la începutul lunii iunie existau stocuri de 48.781 de doze vaccin hepatitic B şi 65.900 de doze de vaccin BCG.

„Consumul lunar de vaccin este, în medie, de 12.500 de doze/lună pentru vaccinul hepatitic B şi 27.000 de doze/lună pentru vaccinul BCG”, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii a efectuat mai multe redistribuiri de vaccin între judeţe, în funcţie de necesităţile locale, în vederea asigurării continuităţii în derularea Programului naţional de vaccinare.

Ministerul Sănătăţii solicită direcţiilor de sănătate publică teritoriale să identifice dacă există copii născuţi în această perioadă şi care nu au fost imunizaţi în vederea gestionării corecte pentru recuperare la vaccinare.

MS menţionează că toţi copiii nevaccinaţi vor fi recuperaţi la vaccinare prin maternităţi şi cabinetele medicilor de familie, fără afectarea schemei de vaccinare obligatorie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/injectie-radu-iordache.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/injectie-radu-iordache-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Cele 406.000 de doze de vaccin BCG vor fi livrate joi către Unifarm, şi ulterior către direcţiile de sănătate publică, iar cele 160.000 de doze de vaccin hepatitic B urmează să fie livrate în perioada următoare,...