Întrebat ce părere are despre solicitarea colegei sale de partid, Alina Gorghiu, care a cerut demiterea de urgenţă a şefei IŞJ Argeş, pentru că a dus politicul în şcoală şi elevii în politică, uzând de poziţia sa pentru a asigura victoria „unui anume lider la PNL Piteşti”.

„Nu ştiam că am o colegă senator care conduce Guvernul şi Ministerul Educaţiei şi că inspectorii şcolari sunt schimbaţi la comandă politică”, a spus Orban.

Acesta a afirmat că „din întâmplare” o cunoaşte pe profesoara Elena Murguleţ şi este „un cadru didactic de un înalt profesionalism, extrem de serios şi care a condus Inspectoratul Şcolar cu rezultate”.

Orban spune că o astfel de decizie este „a nu ştiu câta decizie în care se fac schimbări în administraţie pentru că există o patimă prea mare în competiţia internă”.

Inspectorul şcolar general al judeţului Argeş trebuie demis de urgenţă pentru că a dus politicul în şcoală şi elevii în politică, uzând de poziţia sa pentru a asigura victoria unui anume lider la PNL Piteşti, cere senatorul Alina Gorghiu.

„Inspectorul şcolar general al judeţului Argeş trebuie demis de urgenţă pentru că a dus politicul în şcoală şi elevii în politică, uzând de poziţia sa! Singura politică pe care trebuia să o facă era cea a educaţiei! Sper că situaţia de la Argeş este unică la nivel naţional şi va fi rapid soluţionată. Când interesele politice surclasează atribuţiile unei funcţii publice, când un inspector şcolar general obligă profesorii să voteze în funcţie de simpatiile sale şi când elevii devin în mâna sa masă de manevră, soluţia este una singură: demiterea”, spune Gorghiu.

Ea precizează că presa locală argeşeană semnala, la sfârşitul săptămânii trecute, o situaţie revoltătoare: „Pentru a asigura victoria unui anume lider la PNL Piteşti, inspectorul şcolar general . Acuzaţia de falsificare a convocatorului este gravă, însă atunci când elevii devin instrumente în bătăliile politice interne, cu sprijin de la şefa liberală a învăţământului argeşean, se impun măsuri radicale de urgenţă . Şi se pare că nu este primul derapaj de la atribuţiile funcţiei sale. Conduita sa nu este în acord cu ceea ce a promis PNL românilor şi nici cu modul în care se comportă marea majoritate a membrilor PNL aflaţi în funcţii publice: cu profesionalism şi responsabilitate. Oamenii judecă această guvernare inclusiv după astfel de gesturi punctuale, chiar dacă ele sunt total nereprezentative pentru PNL în ansamblul său”, adaugă Gorghiu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/pnlscandla.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/pnlscandla-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Întrebat ce părere are despre solicitarea colegei sale de partid, Alina Gorghiu, care a cerut demiterea de urgenţă a şefei IŞJ Argeş, pentru că a dus politicul în şcoală şi elevii în politică, uzând de poziţia...