Rezultatele la Bacalaureat au fost publicate, iar absolvenţii de liceu trebuie să îşi aleagă facultatea. 

 

Alexandru a termint Liceul Teoretic “Tudor Vladimirescu”  şi este nehotărât. Vrea să se înscrie la trei facultăţi diferite.

 

Mi-e puţin frică, adică de aia îmi iau şi opţiuni de backup, prefer să-mi aleg câteva din Politehnică, câteva din Universitate şi ceva din ASE, adică acolo unde ştiu că am medie şi ştiiu că aş intra cât de cât ok şi mi-ar şi plăcea”, a spus Alexandru Moldoveanu, absolvent de liceu.

 

Mari Gheorghe a absolvit Liceul Teoretic “Traian Lalescu” şi este un caz fericit. Are o singură opţiune şi nu simte nevoia să aplice la mai multe facultăţi.

 

„Chiar în pandemie m-am decis, în clasa a 11-a, am decis că vreau să merg la Academia de Poliţie, pentru că este singura profesie care mă reprezintă pe mine”, a afirmat Mari Gheorghe.

 

De cele mai multe ori elevii sunt bombardaţi cu diverse opinii din partea părinţilor sau profesorilor, spune Madelaine Popescu, consilier de orientare în carieră. Din acest motiv, ei aleg destul de greu domeniul pe care să îl studieze. 

 

„Cel mai important element din punctul meu de vedere este să se gândească ce le place să facă, ce pasiuni au şi să îmbine asta cu viitorul profesional. Cel de al doilea aspect ţine pe de o parte de incertitudinea şi competitivitatea cerinţelor de admitere la universităţi şi atunci cumva simt nevoia să depună mai multe dosare pentru a se asigura că intră undeva la facultate”, a declarat Madelaine Popescu, consilier de orientare în carieră.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/7597066-hepta-mediafax-foto-zuma-press-hepta.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/7597066-hepta-mediafax-foto-zuma-press-hepta-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Rezultatele la Bacalaureat au fost publicate, iar absolvenţii de liceu trebuie să îşi aleagă facultatea.    Alexandru a termint Liceul Teoretic 'Tudor Vladimirescu'  şi este nehotărât. Vrea să se înscrie...