Pe lacurile Tarniţa şi Fântânele sunt permise numai ambarcaţiunile electrice, cu vele, vâsle sau pedale, anunţă ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Viteza maximă permisă pentru ambarcaţiuni este de 15 km/h, iar autorităţile locale pot amenda încălcarea regulilor.

„Fără poluare şi pericole pe lacurile Tarniţa şi Fântânele. Am semnat un ordin de ministru prin care impunem măsuri stricte privind navigaţia ambarcaţiunilor pe lacurile Tarniţa şi Fântânele. Astfel, este interzisă navigaţia oricărei ambarcaţiuni propulsate cu combustibili fosili. Sunt permise numai cele electrice, cu vele, vâsle sau pedale. Municipiul Cluj se aprovizionează cu apă din aceste lacuri, iar poluarea lor nu poate fi acceptată”, scrie pe Facebook ministrul.

Potrivit acestuia, nici poluarea fonică nu va mai exista, „ceea ce este un lucru extraordinar atât pentru rezervaţia naturală din jurul lacurilor, cât şi pentru turiştii care petrec o vacanţă acolo”. 

 „Viteza maximă permisă pentru ambarcaţiuni este de 15 km/h, iar zonele de navigaţie şi cele de înot vor fi clar delimitate pentru siguranţa turiştilor. Prin ordinul de ministru se instituie şi amenzi contravenţionale pentru nerespectarea acestor reguli. Supravegherea respectării regulamentului, precum şi aplicarea de sancţiuni cade în sarcina autorităţilor locale”, anunţă ministrul Transporturilor. 

Conform lui Cătălin Drulă, clujenii au dreptul la apă curată, turiştii au dreptul la linişte, siguranţă şi apă în care pot înota fără a fi expuşi la substanţe toxice: „Şi nu în ultimul rând natura – fauna şi flora – din zonă are dreptul să fie protejată prin aplicarea unor măsuri, care nu pot fi catalogate altfel decât de bun simţ”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/lacul-belis-fantanele-lucian-muntean.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/lacul-belis-fantanele-lucian-muntean-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Pe lacurile Tarniţa şi Fântânele sunt permise numai ambarcaţiunile electrice, cu vele, vâsle sau pedale, anunţă ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Viteza maximă permisă pentru ambarcaţiuni este de 15 km/h, iar autorităţile locale pot amenda încălcarea regulilor....