SUA au părăsit aerodromul de lângă Kabul. Mişcarea semnalează iminenta retragere completă a forţelor străine din Afganistan.        

Joe Biden anunţase recent că forţele SUA se vor retrage complet din Afganistan până la 11 septembrie.

MIR ASADULLAH KOHISTANI, noul comandant al Aerodromului Bagram:

”După ce am primit câteva zvonuri care spuneau că americanii au părăsit Bagram, ne-am documentat şi în timp ce căutam informaţii noi, în cele din urmă, până la ora şapte dimineaţa, ni s-a confirmat că au părăsit deja Bagram”.

SUA vor acum să pună capăt celui mai lung război în care armata americană a fost implicată. În cei 20 de ani s-au produs costuri uriaşe şi s-au pierdut multe vieţi umane.

Armata americană a oprit curentul şi s-a retras fără să-l anunţe pe noul comandant al bazei. El spune că retragerea lor a fost descoperită la mai mult de două ore după. 

ABDUL RAOUF, soldat:

”Cu douăzeci de minute înainte de sosirea noastră, au oprit energia electrică, au dispărut. Când au ajuns la aeroportul Hamid Karzai (din Kabul), au primit un apel telefonic prin care ni s-a spus că electricitatea este oprită şi că ei au aterizat la Aeroportul Hamid Karzai”.

Ultimele trupe din Afganistan ale României s-au repatriat zilele trecute, momentul fiind marcat printr-o ceremonie pe aeroportul din Bucureşti. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/explozie-afganistan-captura-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/explozie-afganistan-captura-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
SUA au părăsit aerodromul de lângă Kabul. Mişcarea semnalează iminenta retragere completă a forţelor străine din Afganistan.         Joe Biden anunţase recent că forţele SUA se vor retrage complet din Afganistan până la 11 septembrie....