Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a avertizat, marţi, că va permite trecerea imigranţilor extracomunitari din Orientul Mijlociu spre Uniunea Europeană, în principal spre Germania, pe fondul sancţiunilor impuse de Bruxelles din cauza crizei politice de la Minsk.

Prezent la o şedinţă de Guvern, liderul autoritarist de la Minsk a declarat că autorităţile din Belarus vor permite trecerea spre Europa Occidentală a imigranţilor clandestini care vin în principal din Afganistan, Siria şi Irak.

„Noi nu vom opri pe nimeni. Aceşti oameni fug din zone de război spre o Europă primitoare şi confortabilă, iar Germania are nevoie de forţă de muncă”, a afirmat Aleksandr Lukaşenko, potrivit publicaţiei germane Die Zeit.

De asemenea, liderul autoritarist de la Minsk a anunţat că nu va mai permite tranzitul prin Belarus a produselor exportate de Uniunea Europeană în Rusia şi China.

Agenţia europeană pentru securitatea frontierelor (Frontex) a trimis, săptămâna trecută, o echipă de monitorizare şi intervenţie în Lituania, în contextul intensificării afluxului de imigranţi spre spaţiul Uniunii Europene.

În total, anul acesta, peste 800 de imigranţi clandestini, cei mai mulţi din Orientul Mijlociu, au încercat să traverseze frontiera dintre Belarus şi Lituania. Guvernul Lituaniei acuză Administraţia autoritaristă din Belarus, condusă de preşedintele Aleksandr Lukaşenko, de facilitarea tranzitului imigranţilor extracomunitari spre ţările Uniunii Europene, în contextul sancţiunilor aplicate din cauza crizei politice din Belarus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/7663424-ap-mediafax-foto-ap-sergei-shelega.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/7663424-ap-mediafax-foto-ap-sergei-shelega-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a avertizat, marţi, că va permite trecerea imigranţilor extracomunitari din Orientul Mijlociu spre Uniunea Europeană, în principal spre Germania, pe fondul sancţiunilor impuse de Bruxelles din cauza crizei politice de la Minsk....