În al doilea trimestru al anului 2021 (luni aprilie, mai şi iunie), compania americană a livrat în total un număr de 201.250 de vehicule în întreaga lume. În mod specific, maşinile vândute sunt împărţite după cum urmează: un total de 199.360 Tesla Model 3 şi Model Y şi 1.890 de exemplare Model S şi X.

Vehicule au fost produse în fabrica americană din Fremont (California) şi în fabrica Gigafactory, din Shanghai – China (aici sunt fabricate doar Model 3 şi SUV-ul Model Y).

Pentru România, preţul de pornire pentru Tesla Model 3 Standard Range Plus este de 39.500 de euro fără TVA, la care se adaugă obligatoriu 880 de euro pentru livrare şi documentaţie. Versiunea Tesla Model 3 Long Range are un preţ de pornire de 49.080 de euro, iar Tesla Model 3 Performance porneşte de la 53.780 euro.

Aşteptările erau un pic mai mari

Performanţa companiei americane a fost influenţată pozitiv de China, care împreună cu America este cea mai mare piaţă pentru compania americană.

„Echipele noastre au făcut o treabă remarcabilă, pentru a aborda provocările lanţului global de aprovizionare”, se arată într-o declaraţie a celor de la Tesla, pentru care livrările trimestriale sunt un indicator de bază, fiind un barometru al cererii consumatorilor pentru vehiculele electrice, în general.
Analiştii consultaţi de Bloomberg se aşteptau ca Tesla să vândă 204.160 de vehicule.

Analistul Wedbush Securities, Daniel Ives, a declarant că „în acest trimestru, Tesla a înregistrat o performanţă impresionantă şi, continuând aşa, compania americană va putea depăşi obiectivul de 900.000 de vehicule pe an”.

Tesla va avea un ”cartier general” şi în Europa. Şefii au anunţat că vor asambla mărcile Tesla şi în noua fabrică de la Berlin (Germania), iar pentru anul 2023 este aşteptată ”Tesla populară”, Modelul 2, care va putea fi achiziţionată începând de la 20.000 de euro.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/7565415-ap-mediafax-foto-ap-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/7565415-ap-mediafax-foto-ap-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
În al doilea trimestru al anului 2021 (luni aprilie, mai şi iunie), compania americană a livrat în total un număr de 201.250 de vehicule în întreaga lume. În mod specific, maşinile vândute sunt împărţite după cum...