Zeci de angajaţi ai Agenţiei de Salvare a Vieţii de Om pe Mare (ARSVOM) protestează, luni, în Portul Constanţa, după ce ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a spus că Agenţia va fi desfiinţată, iar atribuţiile vor fi preluate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

În Portul Constanţa protestează luni circa 70 de angajaţi ai ARSVOM, după ce, duminică, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a spus că desfiinţează Agenţia.

Cătălin Drulă a anunţat, de duminică, la Timişoara, că premierul Florin Cîţu şi-a dat acordul pentru desfiinţarea ARSVOM.

„La acea Agenţie de Salvare a Vieţii de Om pe Mare noi aveam un control pornit la cererea mea, dacă vă aduceţi aminte în martie s-a scufundat un vas ucrainean, iar vasul ARSVOM nu a putut ieşi din port că era vreme rea şi barca pe care ei au dat milioane de euro nu poate funcţiona pe vreme rea. Am trimis un corp de control acolo, control încheiat, care a ridicat o serie largă de probleme pe zona de achiziţii. Am un anunţ de făcut, această Agenţie va fi desfiinţată. Am discutat şi cu premierul României şi şi-a dat acordul”, a spus Drulă.

Ministrul Transporturilor a spus că atribuţiile ARSVOM vor fi preluate de IGSU, considerând că „de fapt, nici nu îşi avea neapărat rostul (ARSVOM – n.r.)”.

„Prin felul în care au reacţionat (…) arată că sunt suspiciuni mari de integritate, de competenţă grave. Vom desfiinţa această Agenţie”, a mai declarat Cătălin Drulă.

Drulă a mai spus că şi celelalte instituţii din domeniul naval, Administraţia Fluvială a Dunării de Jos, Porturile Galaţi, Autoritatea Navală Română sunt verificate de corpul de control, pentru că şi acolo are suspiciuni.

„Am luat deja măsuri de schimbare a conducerilor, am adus profesionişti, la fel ca şi la Portul Constanţa în Consiliile de Administraţie. De altfel, e un proces amplu de numire a profesioniştilor de organizare de proceduri pentru mandate stabile pe patru ani ca să nu mai stea la mâna politicului. Face parte din efortul de profesionalizare pe care îl facem”, a mai declarat Cătălin Drulă.

În urmă cu o săptămână, doi liberali au fost înregistraţi de procurorii DNA chiar în biroul ministrului transporturilor în timp ce îi cereau lui Cătălin Drulă, să îi păstreze în funcţie pe şefii Asociaţiei Române de Salvare a Vieţilor Omeneşti pe Mare şi Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos Galaţi, potrivit unei stenograme publicate de presa centrală. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/7340618-mediafax-foto-bogdan-danescu.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/7340618-mediafax-foto-bogdan-danescu-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Zeci de angajaţi ai Agenţiei de Salvare a Vieţii de Om pe Mare (ARSVOM) protestează, luni, în Portul Constanţa, după ce ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a spus că Agenţia va fi desfiinţată, iar atribuţiile vor fi...