„Sibiul a fost inclus în topul destinaţiilor europene de neratat pentru anul 2021, conform European Best Destinations. Capitala Europeană a Culturii (2007) a fost inclusă în clasament în urma votului publicului din peste 190 de ţări”, scriu, pe pagina de Facebook, reprezentanţii Comisiei Europene.

Cei de la Comisia Europeană amintesc şi de Summitul informat din 2019, de Ziua Europei.

„În data de 9 mai 2019, cu ocazia Zilei Europei, în cadrul summitului informal de la Sibiu, şefii de stat sau de guvern au adoptat Declaraţia de la Sibiu ca semn al unităţii şi încrederii lor în viitorul UE”, arată CE.

Spectacolele grandioase, programele culturale şi un număr impresionant de turişti au scos oraşul din amorţeala epocii comuniste, odată cu programul Sibiu-Capitală Culturală Europeană. Tot ce s-a clădit în oraş, din acel moment, s-a făcut pe acest fundament, al unei capitale a culturii, iar Sibiul a rămas recunoscut pentru turismul cultural.

Sibiul este şi oraşul premierelor culturale, vizitate indiferent de anotimp: primul spital, primul teatru, primul muzeu, primul pod de fontă, prima fabrică de bere, prima grădină zoologică sau primul spa din ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/83523233-l.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/83523233-l-300x300.jpgrootstireaUncategorised
„Sibiul a fost inclus în topul destinaţiilor europene de neratat pentru anul 2021, conform European Best Destinations. Capitala Europeană a Culturii (2007) a fost inclusă în clasament în urma votului publicului din peste 190 de ţări”,...