Chile dă startul unui nou început. Noua Adunare Constituţională a început să demareze lucrările la noul document ce va înlocui vechea constituţie dictatorială. Oficialii îşi pun speranţa că noua constituţie va prelua o parte din puterea elitelor şi o va distribui în mod egal către întreaga societate.

Cu toate acestea, depunerea jurământului adunării a fost întârziată ore întregi, pe fondul ciocnirilor dintre protestatari şi forţele de ordine aflate în apropierea locaţiei unde s-a ţinut ceremonia.

Unii protestatari au încercat să depăşească baricadele din faţa fostei clădiri a Congresului din capitala Santiago. Forţele de ordine au răspuns cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă.

Delegaţii învestiţi cu realizarea noii constituţii au promis că vor aborda o serie de probleme, printre cele mai comune dreptul la proprietate, racordarea la apă, independenţa băncii centrale şi practicile din câmpul muncii.

Toţi cetăţenii sunt obligaţi să voteze ratificarea documentului rezultat. Referendumul va fi convocat în 2022 şi, dacă proiectul propus de adunare este respins, vechea constituţie va rămâne în vigoare.

Actuala constituţie din Chile a fost scrisă în timpul dictaturii lui Augusto Pinochet, care a condus din 1973 până în 1990.

Deşi a fost modificată în cei 30 de ani de democraţie, a rămas pe larg nepopulară în rândul populaţiei.

O majoritate covârşitoare a chilienilor a votat la referendumul de anul trecut pentru elaborarea unei noi constituţii, care să răspundă nevoilor reale şi să fie de actualitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/constitutie-chile.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/constitutie-chile-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Chile dă startul unui nou început. Noua Adunare Constituţională a început să demareze lucrările la noul document ce va înlocui vechea constituţie dictatorială. Oficialii îşi pun speranţa că noua constituţie va prelua o parte din puterea...