Preţurile proprietăţilor au raportat un plus de 13,4% prin comparaţie cu anul trecut, cea mai mare creştere din noiembrie 2004 încoace, ceea ce indică faptul că avântul obţinut în mai de agenţii imobiliari şi creditorii ipotecari continuă şi în perioada verii, spune grupul de construcţii Nationwide Building Society.

După 16 luni de perioade de lockdown, cumpărătorii îşi îndreaptă atenţia asupra caselor spaţioase din afara zonelor urbane. De asemenea, piaţa beneficiază de pe urma costurilor mici de creditare şi scutirilor temporare de taxe pentru achiziţii, care au început să fie eliminate treptat începând de miercuri, 30 iunie.

Un raport separat al Băncii Angliei a arătat că aprobările de credite ipotecare au crescut neaşteptat în mai la 87.545, cel mai mare număr din ultimele trei luni. Economiştii estimau un declin la 85.800.

Valoarea împrumuturilor a crescut peste aşteptări la 6,6 miliarde de lire sterline, de două ori peste suma raportată în luna precedentă. Nationwide spune că preţurile caselor au crescut cu 0,7% la 254.432 de lire, a treia lună consecutivă de creşteri.

„Ridicarea scutirilor temporare pentru achiziţii are şanse să ia o parte vin avântul pieţei”, scrie departamentul economic al Bloomberg.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/apartament-de-vanzare-marea-britanie.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/apartament-de-vanzare-marea-britanie-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Preţurile proprietăţilor au raportat un plus de 13,4% prin comparaţie cu anul trecut, cea mai mare creştere din noiembrie 2004 încoace, ceea ce indică faptul că avântul obţinut în mai de agenţii imobiliari şi creditorii ipotecari...