Când Robert Ingersoll şi Curt Freed au decis să-şi unească destinele, au apelat la serviciile florăriei Arlene’s Flowers, din statul american Washington. Însă accesul la obţinerea unui pachet floral personalizat pentru nuntă le-a fost interzis de proprietara florăriei, Barronelle Stutzman, din motive religioase.

De teamă că şi alţii i-ar putea refuza, cei doi au anulat planurile de nuntă şi s-au decis să dea în judecată florăria, pe motiv de discriminare. Cuplul gay a câştigat procesul iniţial, dar proprietara a făcut recurs la Curtea Supremă.

În timpul recursului, avocaţii cuplului au citat legea anti-discriminare a statului Washington, care împiedică afacerile orientate către public să refuze prestarea unui serviciu pe baza orientării sexuale. Curtea Supremă le-a dat câştig de cauză.

Cei doi sunt mulţumiţi de victoria obţinuă în instanţă, pentru că oferă speranţă comunităţii LGBTQ în lupta contra discriminării bazate pe orientarea sexuală, relatează The Independent.

„Sperăm că acest rezultat să ofere comunităţii LGBTQ speranţa ca pe viitor astfel de fapte condamnabile să nu se mai repete şi nimeni să nu treacă prin experienţa neplăcută prin care am trecut noi”, au declarat cei doi.

Sentinţa adoptată de judecătorii Curţii Supreme nu a fost bine primită însă de avocaţii proprietarei, care au catalogat hotărârea drept „o veste devastatoare”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/florarie-arlene-s-flowers-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/florarie-arlene-s-flowers-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Când Robert Ingersoll şi Curt Freed au decis să-şi unească destinele, au apelat la serviciile florăriei Arlene's Flowers, din statul american Washington. Însă accesul la obţinerea unui pachet floral personalizat pentru nuntă le-a fost interzis de...