Gheorghe Bălăşoiu, fost procuror comunist şi fost comandant al Penitenciarului Colibaşi, a murit, vineri, la vârsta de 73 de ani, potrivit InfoArgesNews.ro, citat de către Aleph News.

 

În urmă cu un an, când se dezbătea proiectul de eliminare a pensiilor speciale, deputatul liberal Florin Roman spunea că cea mai mare pensie din ţară este de 77.000 de lei şi este încasată lunar de un fost comandant de penitenciar în perioada comunistă. Astfel, Gheorghe Bălăşoiu fusese declarat omul cu cea mai mare pensie specială din România, venit care ajunsese anul acesta la peste 78.000 de lei. 

 

Cea mai nesimţită pensie specială din România este în prezent de 77.000 de lei, pensia unui fost comandant magistrat de penitenciar în perioada comunistă. În 2017, această pensie era de 33.400 de lei. Astăzi, ea a ajuns la 77.000 de lei. Îi rog pe cei care nu vor să vadă adevărul să încerce măcar să urmărească cifre. Şi, pentru ca să nu existe niciun dubiu că iniţiatorii şi părinţii pensiilor speciale, cei de la PSD, vor astăzi altceva, vreau să precizez că sunt nouă legi speciale care reglementează pensii speciale”, a declara atunci Florin Roman în plenul Camerei Deputaţilor.

 

Pensia lui Bălăşoiu s-a „nesimţit” aproape anual

 

În 2005, înainte de a ieşi la pensie, Bălăşoiu a fost încadrat ca procuror, el stând la Curtea de Apel Piteşti doar două săptămâni.

 

Pentru ca venitul pentru ultima lună de muncă să fie cât mai mare, în anul 2005, Gheorghe Bălăşoiu a renunţat la concediul de odihnă din ultimul an şi a avut foarte multe deplasări în interes de serviciu.

 

Banii pentru deplasări şi concediu s-au adunat la salariul din ultima lună, luat în calcul pentru stabilirea pensiei. Aşa a ajuns ca în anul 2017 la suma de peste 34.000 de lei. Ulterior, pensia a crescut aproape anual, ajungând anul acesta în jur de 78.000 lei, aşa cum anunţa Ministrul Muncii, Raluca Turcan, în luna ianuarie a acestui an, notează sursa citată. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/gheorghe-balasoiu.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/gheorghe-balasoiu-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Gheorghe Bălăşoiu, fost procuror comunist şi fost comandant al Penitenciarului Colibaşi, a murit, vineri, la vârsta de 73 de ani, potrivit InfoArgesNews.ro, citat de către Aleph News.   În urmă...