„Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti a ajuns să-şi strige disperarea prin scrisori deschise adresate primarului general al Capitalei Nicuşor Dan. 

 

Ce poate să însemne asta decât că primarul nu a avut timp de STB până în ziua de  azi? 

 

Nu a avut timp 9 luni de zile să îi asculte pe liderii Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti, nu i-a păsat de problemele lor, nu l-a interesat de soarta bucureştenilor care folosesc transportul în comun? ”, îl acuză PSD Bucureşti pe primarul Nicuşor Dan.

 

Partidul social-democrat publică scrisoarea deschisă a liderului de sindicat Vasile Petrariu, preşedintele Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti :

 

“Domnule primar general, nu vă scriu în calitate de om politic, ci în calitate de preşedinte al Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti, care apară interesele legitime a peste 9000 membri de sindicat şi ale familiilor acestora, oameni faţă de care şi domnia voastră aveţi o uriaşă răspundere.

 

De asemenea, vă scriu în numele a patru milioane de bucureşteni şi ilfoveni faţă de care aveţi răspunderea de a asigura continuitatea unui serviciu public vital, cel de transport public local.

 

Domnule primar al Municipiului Bucureşti Nicuşor Dan, în numele tuturor acestor oameni, VĂ ATRAG ATENŢIA CĂ SUBFINANŢAREA CRUNTĂ, PRIN TĂIEREA A NU MAI PUŢIN DE 300 DE MILIOANE DE LEI DIN ALOCAREA BUGETARĂ PENTRU TRANSPORTUL PUBLIC LOCAL ŞI REDUCEREA PRESTAŢIEI, PERICLITEAZĂ NU DOAR CALITATEA CI ÎNSĂŞI CONTINUITATEA SERVICIULUI DE TRANSPORT PUBLIC !

 

De altfel, cetăţenii au fost primii care au sezizat şi reclamă scăderea calităţii transportului public. Oamenii sesizează faptul că stau mai mult în staţiile de autobuz, tramvai sau troleibuz, chiar şi câte o jumătate de oră, şi că mijloacele de transport sunt murdare.

 

Bineînţeles că, în aceste condiţii, nici vorbă nu mai poate fi de combaterea răspândirii Covid-19 prin distanţare şi igienizarea mijloacelor de transport!

 

Domnule Nicuşor Dan, în numele celor peste 9000 de sindicalişti şi 11000 de salariaţi ai Societăţii de Transport Bucureşti STB SA şi a familiilor lor, VREAU SĂ VĂ ATRAG ATENŢIA ASUPRA FAPTULUI CĂ , ÎN URMA REDUCERII ACTIVITĂŢII, PESTE 1500 DE SALARIAŢI SUNT ÎN PERICOL SĂ-ŞI PIARDĂ LOCUL DE MUNCĂ !

 

Domnule primar general al Capitalei, din dispoziţia dumneavoastră, conducerea STB SA a atacat în instanţă cele două acte adiţionale la Contractul Colectiv de Muncă STB SA.

 

Prin cele două acte adiţionale semnate de către sindicatul reprezentativ – Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti, şi conducerea executivă a STB SA nu se stipulează creşteri salariale, aşa cum în mod neadevărat aţi susţinut.

 

Acordul părţilor a fost în direcţia reaşezării grilei de salarizare, astfel încât salariul minim pe unitate să crească în anul 2021 etapizat la 2560 lei de la 1 martie, 2608 lei, de la 1 iulie, şi 2657 lei, de la 1 septembrie.

 

(…)

 

MUNICIPIUL BUCUREŞTI AR PUTEA FI PUS ÎN IMPOSIBILITATEA DE A ASIGURA CONTINUITATEA ŞI CALITATEA SERVICIULUI DE TRANSPORT PUBLIC, PE TERMEN LUNG, DOMNULE NICUŞOR DAN!

 

Din aceste motive, în calitate de preşedinte al Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti, de reprezentant ales al oamenilor dar şi de om cu o experienţă de 43 de ani în transportul public local bucureştean, fac apel la domnia voastră să ABANDONAŢI ACEASTĂ DEZASTRUOASĂ CALE A CONFRUNTĂRII ŞI SĂ O ALEGEŢI PE CEA A DIALOGULUI, PENTRU A GĂSI SOLUŢII ÎMPREUNĂ!”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/7644458-mediafax-foto-andreea-alexandru.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/7644458-mediafax-foto-andreea-alexandru-300x300.jpgrootstireaUncategorised
„Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti a ajuns să-şi strige disperarea prin scrisori deschise adresate primarului general al Capitalei Nicuşor Dan.    Ce poate să însemne asta decât că primarul nu a...