Movradin Vitali, medic specialist în Chirurgie orală şi maxilofacială şi, totodată, proprietarul clinicii Dentist Holiday este invitatul emisiunii Healthcare Trends de vineri, o emisiune săptămânală pe teme medicale.

 

 

Care sunt trendurile în Chirurgia stomatologică?

 

România stă mai bine decât alte ţări în ceea ce priveşte calitatea actului medical, tot ce îi lipseşte sunt dotările. „Noi avem impresia că afară este mai bine. Nu este chiar aşa. Noi suntem mult peste Europa. Chiar mult peste State. Ca dotari ale clinicilor, suntem însă la nivel mediu”, arată Vitali.

 

Albirea dentară: ce tehnică alegem şi ce trebuie să ştim înainte

 

Medicul nu recomandă albirea dentară dupa ureche şi explică şi de ce, cu argumente. „Pentru că noi ne uităm în oglindă. Vedem nişte dinţi, avem impresia că dinţii mei şi dinţii vecinului sunt cam la fel. Nu este acelaşi lucru. Noi, în cadrul consultaţiei, putem să ne dam seama că acel smalţ este mai sensibil, este mai gros, sau mai subţire şi aşa mai departe”.

 

Important de notat este faptul că nu toate danturile se pot albi pentru că unii pacienţi mai au lucrări pe lângă dinţi naturali, în timp ce alţii au dinţi trataţi, în plus, nu toţi dinţii se vor albi uniform.  

 

Ce este bruxismul?

 

Există doua tipuri de bruxism: bruxism nocturn si diurn. Diferenţa este că acel tip de bruxism diurn poate fi controlat conştient, arată invitatul. „Când dormim nu ne prea gândim că strangem din dinţi foarte tare. Ziua, când îţi dai seama că ai strâns foarte tare din dinţi, te poţi relaxa, poţi face nişte mişcări de relaxare şi să fi bine. Pe când, cel nocturn este cauzat de mai mulţi factori. Unul dintre factori poate să fie stresul cotidian, care se exteriorizează în timpul somnului. Există un tip de bruxism care este cauzat de incongruenţa din maxilar, în sensul în care există poziţii anormale ale dinţilor şi tendinţa aparatului dento-maxilar este să se stabilizeze într-un fel sau altul”.

 

 

Care sunt diferenţele de preţ pentru serviciile medicale? 

Ce tip de implant dentar alegem?

De ce este grav bruxismul? Cum ne vindecăm de el?

Ce simţim la dentist: de ce nu există „să nu simt nimic”?

 

La toate aceste întrebări dar şi altele privind sănătatea orală va răspunde vineri, de la ora 13:00, la Healthcare Trends, medicul Movradin Vitali, medic specialist în Chirurgie orală şi maxilofacială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/captura-healthcare-movradin-2-iulie.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/captura-healthcare-movradin-2-iulie-300x300.pngrootstireaUncategorised
Movradin Vitali, medic specialist în Chirurgie orală şi maxilofacială şi, totodată, proprietarul clinicii Dentist Holiday este invitatul emisiunii Healthcare Trends de vineri, o emisiune săptămânală pe teme medicale.   ...