În medie, o gospodărie din Danemarca avea 254.000 de euro în active financiare în ultimul trimestru din 2020. Datele au fost extrase dintr-un raport al Băncii Centrale Europene cu privire la conturile financiare ale celor 27 de membri UE.

Informaţiile arată că danezii tind să aibă datorii mai mari, la peste 75.000 de euro, fiind depăşiţi doar de luxemburghezi, care adună, în medie, datorii de aproape 89.000 de euro.

Per total, danezii au o avere financiară netă de aproape trei ori peste media blocului european, 177.000 euro versus 60.000 euro.

Banca centrală a Danemarcei spune că, deşi media este extrem de mare, nu există diferenţe semnificative între indivizi. De exemplu, instituţia susţine că danezii cu cele mai mari venituri tind să aibă mai multe active şi datorii, în timp ce persoanele mai bătrâne tind să aibă pensii mai mari.

Gospodăriile din Olanda au avut a doua cea mai mare cantitate de active financiare, 212.000 euro, urmate de Luxemburg şi Suedia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/copii-tara-radu-chindris.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/copii-tara-radu-chindris-300x300.jpgrootstireaUncategorised
În medie, o gospodărie din Danemarca avea 254.000 de euro în active financiare în ultimul trimestru din 2020. Datele au fost extrase dintr-un raport al Băncii Centrale Europene cu privire la conturile financiare ale celor 27...