„Companiile din jurul Oradiei folosesc pentru produsele pe care le fabrică componente electronice aduse aerian de la mari distanţe, din Asia sau Europa. Pentru a ajunge mai repede, mai ieftin şi mai sigur la Oradea, existenţa unui terminal cargo lângă aeroport ar crea condiţiile ca aceste componente să poată fi aduse aerian, direct”, a anunţat vineri, pe Facebook, Ilie Bolojan.

Acesta susţine că autorităţile vor începe procedura de selecţie pentru un investitor care să realizeze un terminal cargo pe un teren de 14 ha, situat între aeroportul Oradea şi Parcul Industrial II.

„În prima jumătate a acestei luni vom evalua terenul şi vom pregăti caietul de sarcini pentru licitaţie. După aprobarea documentaţiei în şedinţa de Consiliu Judeţean din iulie, vom organiza licitaţia în urma căreia, până la începutul lunii septembrie, va fi selectat un investitor. Acesta ar urma să realizeze investiţia: căi de rulare a aeronavelor ce vor aduce mărfurile, platforme pentru parcarea şi descărcarea avioanelor, spaţii de depozitare şi celelalte dotări. Până în 2023 terminalul ar trebui să devină operaţional”, a mai scris preşedintele CJ Bihor pe reţeaua de socializare.

Conform acestuia, Agenţia de Dezvoltare Locală va sprijini autorităţile la întocmirea documentaţiei, Primăria Oradea va acorda facilităţi fiscale pentru investitor şi conectarea la drumurile şi reţele de apă şi canalizare, iar aeroportul va gestiona conectarea cu pista de aterizare şi obţinerea avizelor de la Autoritatea Aeronautică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/aeroportul-oradea.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/aeroportul-oradea-300x259.jpgrootstireaUncategorised
„Companiile din jurul Oradiei folosesc pentru produsele pe care le fabrică componente electronice aduse aerian de la mari distanţe, din Asia sau Europa. Pentru a ajunge mai repede, mai ieftin şi mai sigur la Oradea, existenţa...