Noile preţuri de serviciu universal sunt valabile în următoarele şase luni în cazul energiei electrice şi pentru următorul an în cazul gazelor, a explicat Zoltan Nagy-Bege.

„În ambele pieţe, din păcate, aceste preţuri sunt în creştere pentru clienţii care nu au trecut în piaţa concurenţială. În cazul pieţei de energie electrică creşterile sunt între 1 şi 7%, în funcţie de zona în care sunt clienţii şi furnizorul lor de energie electrică, iar la gaze creşterile pot fi chiar şi de 25%”, a precizat vicepreşedintele ANRE.

Creşterile vin în primul rând din evoluţia pieţelor angro, unde se înregistrează majorări în toată Europa, mai ales în comparaţie cu preţurile de anul trecut, când, din cauza restricţiilor, cererea a fost redusă şi preţurile mici.

Pe piaţa gazelor naturale o treime din totaalul consumatorilor au trecut în piaţa concurenţială, şi mai mult de jumătate pe piaţa de energie electrică.

Consumatorii pot opta pentru schimbarea furnizorului de gaze sau de electricitate oricând, în baza ofertelor pe care companiile le anunţă pe comparatorul ANRE.

Facturile la energia electrică ar putea creşte cu 3 – 13%, în condiţiile în care consumatorii trebuiau să se decidă asupra schimbării furnizorului, pentru a intra pe piaţa concurenţială.

Conform oficialior ANRE, din cei 8,9 milioane de clienţi casnici aproape jumătate sunt în prezent pe piaţa concurenţială. Cei care nu au optat pentru piaţa concurenţială sunt alimentaţi de furnizorii de ultimă instanţă – Enel, E-ON, Electrica şi CEZ, care au anunţat creşteri de preţuri cuprinse între 3 şi 13%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/mediafax1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/mediafax1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Noile preţuri de serviciu universal sunt valabile în următoarele şase luni în cazul energiei electrice şi pentru următorul an în cazul gazelor, a explicat Zoltan Nagy-Bege. „În ambele pieţe, din păcate, aceste preţuri sunt...