Administraţia de la Beijing a contestat vehement, miercuri, un proiect legislativ din Statele Unite care are rolul stimulării competitivităţii tehnologice şi suplimentării măsurilor de securitate, în contextul tensiunilor politice şi comerciale bilaterale, informează agenţia Associated Press.

 

Senatul de la Washington a aprobat marţi un proiect de Lege privind Inovarea şi Competitivitatea, un plan care prevede alocarea a 50 de miliarde de dolari Departamentului american al Comerţului pentru susţinerea dezvoltării de semiconductori. În plus, planul conţine măsuri de siguranţă naţională, inclusiv acţiuni de contracarare a schemelor de spălare de bani şi a atacurilor cibernetice atribuite unor entităţi susţinute de Administraţia Chinei. O prevedere interzice alocarea de fonduri federale Institutului de Virologie din Wuhan, în contextul continuării investigaţiilor privind originea coronavirusului. Nu este clar dacă proiectul va fi aprobat în aceeaşi formă de Camera Reprezentanţilor.

 

Beijingul a reacţionat vehement faţă de acest proiect legislativ, catalogându-l drept un atac asupra sistemului politic chinez şi asupra dezvoltării Chinei.

 

“Exprimăm o puternică nemulţumire şi opoziţia determinată faţă de proiectul din SUA”, a transmis Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului Chinei.

 

“Proiectul are rolul exagerării şi răspândirii aşa-numitei «ameninţări chineze» pentru a menţine hegemonia americană pe plan global, pentru a utiliza drepturile omului şi religia ca pretexte pentru ingerinţe în politica internă a Chinei şi pentru a lipsi China de dreptul legitim la dezvoltare. Nicio forţă străină nu trebuie să se aştepte ca naţiunea chineză să înghită vreun fruct amar care afectează suveranitatea Chinei, securitatea şi interesele în sensul dezvoltării”, subliniază Comisia pentru Afaceri Externe a Congresului Naţional Popular.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/06/profimedia-0533577234.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/06/profimedia-0533577234-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Administraţia de la Beijing a contestat vehement, miercuri, un proiect legislativ din Statele Unite care are rolul stimulării competitivităţii tehnologice şi suplimentării măsurilor de securitate, în contextul tensiunilor politice şi comerciale bilaterale, informează agenţia Associated Press....