Când pui suflet în ceea ce faci, poţi muta munţii din loc. Sau, poţi traversa marea înot. O demonstrează Avram Iancu, care a traversat Canalul Mânecii. Şi a înotat pe tot traseul Dunării. Acum, se pregăteşte să doboare un nou record.

La finalul lui iulie vrea să doboare recordul pentru cel mai lung înot, ca durată de timp, care acum este de 67 de ore şi 16 minute. El vrea să înoate 72 de ore fără întrerupere. Va fi în Ungaria, pe lacul Balaton. Ca antrenament, azi vrea să înoate 12 ore pe Bega, in Timişoara.

Polisportivul Avram Iancu se pregăteşte pentru un nou record mondial la înot de anduranţă, bibliotecarul din Petroşani propunându-şi să străbată de două ori, în această vară, Lacul Balaton din Ungaria într-o cursă continuă de trei zile şi trei nopţi.

El a anunţat că va dedica acest record multiplei campioane Nadia Comăneci, pentru a marca astfel împlinirea a 45 de ani de la momentul în care sportiva a obţinut prima notă de 10 din istoria gimnasticii mondiale.

“Anul acesta mi-am propus să stabilesc un nou record mondial, prin care vreau să aduc un tribut de mulţumire Nadiei Comăneci, aşa cum ştiu eu cel mai bine, adică să înot.

Recordul va consta în stabilirea celui mai lung înot după durata de timp petrecută în apă. Actualul record mondial este de 67 de ore şi 16 minute, stabilit de Sarah Thomas, din SUA, una dintre cele mai mari înotătoare ale lumii. Vreau să dobor acest timp înotând în Lacul Balaton, din Ungaria, cu o traversare dublă. Vor fi 150 de kilometri de înot în aproximativ trei zile şi trei nopţi, adică 72 de ore sau chiar mai mult, în curent neutru, şi fără întrerupere”, a declarat Avram Iancu.

Pe parcursul acestei încercări, sportivul nu are voie să se oprească şi nu va putea purta costum de neopren. De asemenea, pe timpul traversării sportivului nu-i va fi permis să atingă pe cineva sau barca însoţitoare. Singurul lucru permis este ca echipa sa de suport să-i arunce hrana necesară, la fiecare jumătate de oră.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/06/iancu-galati-septembrie-4.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/06/iancu-galati-septembrie-4-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Când pui suflet în ceea ce faci, poţi muta munţii din loc. Sau, poţi traversa marea înot. O demonstrează Avram Iancu, care a traversat Canalul Mânecii. Şi a înotat pe tot traseul Dunării. Acum, se pregăteşte...