Vacanţa se apropie cu paşi repezi, mai ales pentru elevii din anii terminali. Cei din clasa a VIII-a termină pe 11 iunie, în timp ce elevii din clasele a XII-a vor termina orele  cu o săptămână mai devreme.

 

Cu toate schimbările prin care au trecut, oare au avut timp să recupereze materia?

 

Cezar este elev în clasa a XII-a la un liceu din Capitală. A avut nevoie de meditaţii, ca să ţină pasul.

 

CEZAR, elev:

”Nu sunt la zi cu materia, deşi fac meditaţii. Am început cam târziu. Voi trage foarte tare ca sa ajung la zi cu materia şi ca sa mă simt pregătit pentru examene”.

 

Livia Copaciu este profesoară de Limba Română la Şcoala Gimnazială “Poieni” din Cluj. Luna aceasta au organizat o a doua simulare pentru a vedea unde sunt elevii din anii terminali cu materia. În urma examinării, îţi spune că mai e mult de muncă.

 

LIVIA COPACIU, profesoară de limba română:

”Dacă ne referim la cei de clasa a VIII suntem deja în linie dreaptă pentru examene, deja suntem destul de în criza de timp. Încercăm pe toate căile să mai aprofundăm şi să mai recuperăm ceea ce se poate”.

 

Simona Crisbăşeanu este expert în educaţie şi consideră că atenţia elevilor nu ar trebui să fie pe recuperarea tuturor materiilor. Ei trebuie să se axeze pe materiile din care dau examene. 

 

SIMONA CRISBĂŞEANU, expert în educaţie:

”Pentru copiii de clasa a-VIII-a, de clasa a-XII-a, de ce să vin la şcoală cu respectarea întregului orar şi a tuturor disciplinelor? Este important ca ei să se pregătească pentru evaluările şi examenele care urmează să vină pentru ei şi care şi aşa vor fi un stres în plus”.

 

Pentru elevii de clasa a-XII-a probele de bacalaureat încep pe 28 iunie şi se vor încheia pe 1 iulie.

 

Cei de clasa a-VIII-a încep examenele pe 22 iunie, cu proba scrisă la Limba Română, iar pe 24 susţin proba la matematică.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/elevi-rf-7.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/elevi-rf-7-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Vacanţa se apropie cu paşi repezi, mai ales pentru elevii din anii terminali. Cei din clasa a VIII-a termină pe 11 iunie, în timp ce elevii din clasele a XII-a vor termina orele  cu o săptămână...