Astăzi, dar în 1975 a luat naştere Agenţia Spaţială Europeană. Aceasta se pregăteşte acum să ajute NASA să ducă astronauţi înapoi pe Lună.

Când te gândeşti la zbor în Spaţiu, îţi vine mai întâi în minte NASA. Agenţia Spaţială Europeană vrea să schimbe acest lucru. Creată în urmă cu 46 de ani şi cu sediul la Paris, ESA are 22 de membri, printre care şi România.
 

Iar anul acesta a lansat un program prin care să găsească noi astronauţi. Printre ei este şi orădeanul Cristian Lazăr.

 

CRISTIAN LAZĂR – Agenţia Spaţială Română:

”Da. Răspunsul este afirmativ şi ferm. M-am gândit să aplic la aceste selecţii. De 10-15 ani probabil mă pregătesc pentru a fi cel mai bun candidat, pentru a fi selectat ca astronaut. Nu este nici uşor, trebuie să fii foarte bun la toate”.

 

Până să lanseze astronauţi în Spaţiu, ESA plănuieşte şi o lansare către Lună în cadrul misiunii Artemis organizată de NASA. Nava Orion va ajunge mai departe decât orice altă navă capabilă să transporte oameni a ajuns vreodată. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/esa.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/esa-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Astăzi, dar în 1975 a luat naştere Agenţia Spaţială Europeană. Aceasta se pregăteşte acum să ajute NASA să ducă astronauţi înapoi pe Lună. Când te gândeşti la zbor în Spaţiu, îţi vine mai întâi...