Preşedintele SUA, Joseph Biden, va propune un buget al Departamentului Apărării de 715 miliarde de dolari, cu obiectivul modernizării arsenalului nuclear în scopul creşterii capabilităţilor de disuasiune faţă de China, dar şi cu planuri de a dezvolta sisteme militare noi, afirmă oficiali americani.

Planul bugetar destinat Departamentului Apărării, care va fi trimis vineri Congresului, va conţine propuneri pentru alocarea de fonduri pentru mobilizarea rapidă de trupe, pentru domeniul militar spaţial, pentru Iniţiativa de Disuasiune în zona Pacificului, care are rolul contracarării Chinei, şi pentru noi tehnologii ale armamentului nuclear, conform unor oficiali citaţi de agenţia Reuters.

Planul bugetar destinat Departamentului Apărării este de 715 miliarde de dolari, dar sunt prevăzute fonduri suplimentare de 38 de miliarde de dolari pentru programe specifice apărării gestionate de Biroul Federal de Investigaţii (FBI), de către Departamentul Energiei şi de alte agenţii din domeniul siguranţei naţionale.

Sunt prevăzute fonduri pentru achiziţia de noi nave şi avioane militare, pentru întreţinerea echipamentelor militare, precum şi pentru dezvoltarea şi testarea de arme hipersonice şi armament de “generaţie viitoare”, în contextul în care Statele Unite intensifică eforturile pentru contracararea Rusiei şi Chinei.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, va propune un buget general de 6.000 de miliarde de dolari pentru anul fiscal 2022, acesta fiind cel mai mare nivel al alocărilor de fonduri federale de după al II-lea Război Mondial, conform cotidianului The New York Times.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/profimedia-0608637576-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/profimedia-0608637576-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Preşedintele SUA, Joseph Biden, va propune un buget al Departamentului Apărării de 715 miliarde de dolari, cu obiectivul modernizării arsenalului nuclear în scopul creşterii capabilităţilor de disuasiune faţă de China, dar şi cu planuri de a...