Preşedintele Joe Biden a solicitat celor 17 servicii secrete din comunitatea de informaţii a Statelor Unite să investigheze dacă există posibilitatea ca virusul Sars-Cov-2 să fi pornit dintr-un laborator din China, semn că şeful SUA nu crede în pangolin şi în liliac, de unde se spune că ar fi izvorât virusul.
 

Potrivit unui articol publicat de Wall Street Journal, virusul ar fi ieşit dintr-un laborator al Institutului de Virusologie din Wuhan.
 

Acolo, cercetătorii ar fi încercat să vadă cum reacţionează virusul cu ADN-ul uman. Experţii spun că aceste studii sunt foarte periculoase chiar dacă ele sunt făcute pentru a combate viitoare pandemii şi pentru a creea vaccinuri.

 

Audiat în mod drastic de către commiteul pentru credite al senatului, virusologul Anthony Fauci a venit cu diverse explicaţii.

 

ANTHONY FAUCI directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase S.U.A

”Le-aţi spus să nu efectueze o cercetare funcţională iar ei au spus că nu vor face. Corect. Şi dumneavoastră habar nu aveţi dacă ei au făcut sau nu dar totuşi aveţi încredere în ei. Am dreptate. Eu nu pot garanta că un concesionar nu ne-a minţit până acum pentru că nu ai de unde să ştii”.

 

De bănuit dă şi faptul că oficialii din China ar fi obstrucţionat orice efort de a se investiga mina de unde şi-ar fi avut originea virusul. Mai mulţi jurnalişti străini au fost opriţi şi interogaţi de bărbaţi neidentificaţi.
 

Unul dintre ei a povestit cum a fost interogat 5 ore, iar la final a fost obligat să şteargă toate pozele din telefon. Îngrijorător este că un localnic i-a mărturisit faptul că poliţia i-a interzis să vorbească despre mină cu stăinii. Anthony Fauci susţine că lucrurile nu trebuie să se oprească aici.

Asta pentru că accesul cercetătorilor de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii în Wuhan a fost facilitat într-un număr mult prea mic.

 

”Nimeni nu ştie, nici eu nu ştiu 100% la acest moment. Motiv pentru care suntem de acord cu mai multe investigaţii”, a declarat  Anthony Fauci directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase S.U.A

 

Chiar şi aşa există posibilitatea ca această informaţie să fie negată de China. Aceştia din urmă solicitând ca investigaţiile să fie făcute în afara graniţelor ei

Ministrul de Externe al Chinei şi-a prezentat public punctul de vedere pe această temă

 

„S.U.A tot inventează acuzaţii zgomotoase şi vrea să investigheze laboratoarele din Wuhan. Asta demonstrează clar că unele persoane din S.U.A nu sunt interesate de adevăr,  a declarat Wang Yi, ministrul de externe al Chinei.

Karine Jean-Pierre, ofiţerul de presă de la Casa Albă a menţionat că este prea devreme pentru a trage concluzii

 

”Dacă se dovedeşte faptul că boala Covid-19 îşi are originea dintr-un accident de laborator din China. Ar putea ca preşedintele să pedepsească China? Nu o să ajungem acolo chiar acum. Trebuie să trecem de review-ul de 90 de zile şi abia după ce o să avem review-ul de 90 de zile o să putem reanaliza”, a declarat Karine Jean-Pierre, ofiţer de presă Casa Albă

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/profimedia-0592779524-4.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/profimedia-0592779524-4-300x300.jpgrootstireaUncategorised
  Preşedintele Joe Biden a solicitat celor 17 servicii secrete din comunitatea de informaţii a Statelor Unite să investigheze dacă există posibilitatea ca virusul Sars-Cov-2 să fi pornit dintr-un laborator din China,...