Întrebat miercuri dacă un acord s-a încheiat, un purtător de cuvânt al ministerului german de Externe a declarat că ministrul a înştinţat cabinetul la începutul zilei cu privire la stadiul negocierilor, iar Germania respectă un acord de confidenţialitate cu Namibia.

Mii de oameni au fost ucişi de forţele coloniale germane între 1904 şi 1908, după ce mai multe triburile s-au răzvrătit împotriva stăpânirii germane a zonei, numită atunci Africa de Sud-Vest germană. Supravieţuitorii au fost alungaţi în deşert, unde mulţi au ajuns în lagărele de concentrare.

Se estimează că peste 75.000 de persoane au murit în această perioadă.

Conform informaţiilor apărute în mass-media, Germania a fost de acord să finanţeze programe de infrastructură, asistenţă medicală şi formare care să ajute în mod direct comunităţile afectate.

Germania a condus Namibia din 1884 până când a pierdut colonia în timpul Primului Război Mondial. În 1920, teritoriul a fost plasat sub administraţia sud-africană, până în 1990, când a obţinut independenţa.

Guvernul german a recunoscut anterior „responsabilitatea morală” pentru crime, pe care un ministru le-a calificat drept genocid, dar Berlinul a ezitat să ofere scuze oficiale pentru a evita cererile de despăgubire. Dar, în 2015, a început negocieri oficiale cu guvernul Namibiei cu privire la revendicări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/profimedia-0169595202.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/profimedia-0169595202-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Întrebat miercuri dacă un acord s-a încheiat, un purtător de cuvânt al ministerului german de Externe a declarat că ministrul a înştinţat cabinetul la începutul zilei cu privire la stadiul negocierilor, iar Germania respectă un acord...