România are nevoie de personal medical bine pregătit dar şi de condiţii adecvate de tratament pentru pacienţii aflaţi în nevoie (spitale la standarde europene, condiţii de igienă şi tratament corespunzătoare, aparatură medicală). La toate aceste capitole România nu excelează şi, din păcate, foarte puţine progrese au fost cu adevărat făcute în ultimii treizeci de ani. Societatea civilă, reprezentată de ONG-uri, a avut câteva iniţiative remarcabile în acest sens, încercând să suplinească lipsa unor acţiuni concrete şi consistente din partea autorităţilor.

Secţia de Pediatrie a Spitalului Municipal de Urgenţă Paşcani a fost înfiinţată în anul 1982 putând găzdui şi trata anual până la 1400 de copii, cu o capacitate de 35 de paturi, organizate în 10 saloane, 5 rezerve şi 2 saloane terapie intensivă.

Până astăzi, secţia de pediatrie a fost modernizată în proporţie de 65% iar proiectul continuă astfel încât serviciul de pediatrie să poată îngriji cât mai curând, în condiţii moderne, copii cu vârste cuprinse între 0 şi 17 ani care suferă de afecţiuni acute respiratorii, digestive şi renale.

Lucrările de renovare a secţiei constau în montarea tâmplăriei, refacerea finisajelor, înlocuirea aparaturii de oxigenoterapie şi schimbarea mobilierului, investiţie realizată cu sprijinul Prisum Internaţional, companie care a contribuit cu suma de 100.000 de lei.

“Acest proiect s-a conturat din dorinţa de a îmbunătăţi atât acordarea îngrijirilor  medicale specifice copiilor internaţi, cât şi asigurarea confortului lor în cadrul secţiei noastre de pediatrie. Prin această renovare nu doar copiii şi mamele lor beneficiază de condiţii foarte bune ci şi cadrele medicale care îşi pot desfăşura activitatea într-un mediu adecvat. Proiectul va continua cu renovarea şi modernizarea bucătăriei dietetice şi a sălii de mese.

Mulţumim sponsorului pentru sprijinul acordat, dar mai ales pentru că a crezut la fel de mult ca şi noi în acest vis, acela de a aduce speranţă şi lumină în universul  copiilor internaţi în secţia de pediatrie a Spitalului Municipal de Urgenţă Paşcani.”, spune doamna dr. Pădurariu Aurelia, director medical al Spitalului Municipal Paşcani.

“Nu există bucurie mai mare decât aceea de face bine, cu atât mai mult unor copii. Credem că doar prin efortul susţinut al autorităţilor, al mediului privat de afaceri dar şi al nostru, al tuturor, putem trăi într-o lume mai bună. Fiecare dintre noi este responsabil de lucrurile lăsate în urma sa.” – a declarat Carmen Ivan, Director General Prisum Internaţional.

Prisum Internaţional este importator şi distribuitor al produselor Himalaya Drug Company (produse de uz uman şi produse de uz veterinar), Vitabiotics şi Bio-Kult.

Pentru mai multe informaţii, vă rugam să vizitaţi: www.prisum.eu/ro/stiri

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
România are nevoie de personal medical bine pregătit dar şi de condiţii adecvate de tratament pentru pacienţii aflaţi în nevoie (spitale la standarde europene, condiţii de igienă şi tratament corespunzătoare, aparatură medicală). La toate aceste capitole...