Marţi, 25 mai, elevii de clasa a doua susţin Evaluarea Naţională, prima probă fiind cea scrisă de la Limba română.

Potrivit unui comunicat publicat de Ministerul Educaţiei pe edu.ro, „toate probele se desfăşoară cu prezenţă fizică, indiferent de scenariile în care se află unităţile de învăţământ. Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care ar putea influenţa elevii.”

Testele sunt elaborate de Centrul Naţional Pentru Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate. Durata alocată rezolvării acestora este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la Evaluarea Naţională de la clasa a II-a.

Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.

Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

CALENDAR. Evaluare Naţională 2021 clasa a II-a

  • Scris – Limba română – 25 mai 2021
  • Scris – Limba maternă – 25 mai 2021
  • Citit – Limba română – 26 mai 2021
  • Citit – Limba maternă – 26 mai 2021
  • Matematică – 27 mai 2021
  • Scris – Citit – Limba română pentru minorităţile naţionale – 28 mai 2021

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/7660793-ap-mediafax-foto-ap-mary-altaffer-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/7660793-ap-mediafax-foto-ap-mary-altaffer-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Marţi, 25 mai, elevii de clasa a doua susţin Evaluarea Naţională, prima probă fiind cea scrisă de la Limba română. Potrivit unui comunicat publicat de Ministerul Educaţiei pe edu.ro, „toate probele se desfăşoară cu...