Avionul Ryanair efectua o cursă de la Atena la Vilnius, când unul dintre pasageri ar fi spus că la bordul aeronavei se află o bombă – motivul perfect de a forţa o aterizare, şi de a-l captura pe Roman Protasevich, chiar deasupra spaţiului aerian al Belarusului. Un avion de luptă Mig29 a fost lansat din Minsk, iar avionul de pasageri a fost forţat să aterizeze. 

Discuţia dintre echipajul avionului Ryanair şi dispecer, despre cine a cerut permisiunea de aterizare la Minsk:

Varianta 1 (oficială a Belarus)

Din prima variantă, cea transmisă de televiziunea de stat din Belarus, reiese că echipajul avionului ar fi solicitat aterizarea:

Dispecer: „Ryanair Tango 1 Zulu, este o recomandare de aterizare la Minsk. De unde a venit această recomandare? A venit de la compania aeriană? De la aeroportul din care aţi decolat sau de la aeroportul unde trebuie să aterizaţi?”

Pilot: „Ryanair Tango 1 Zulu, este recomandarea noastră.”

Varianta 2 (neoficială)

Pe internet, însă, ar mai circula o variantă, care e total diferită. Din această variantă reiese că, de fapt, piloţii au făcut ceea ce a vrut dispecerul:

Dispecer: „Din motive de securitate, vă recomandăm să aterizaţi.”

Pilot: „Am înţeles. Avem nevoie de un minut. De unde a apărut informaţia că ar exista un explozibil la bord? De unde aveţi această informaţie?”
Dispecer: „Serviciul de Securitate al Aeroportului a primit informaţia prin e-mail.”

CEO-ul Ryanair, Michael O’Leary, a condamnat acţiunea Belarusului, numind-o „piraterie sponsorizată de stat”. “Acesta a fost un caz de deturnare sponsorizată de stat … piraterie sponsorizată de stat”, a declarat CEO Ryanair.

El a spus că este de părere că agenţii KGB din Belarus se aflau la bordul avionului ce zbura pe ruta Atena – Vilnius.

El a mai spus că incidentul este probabil primul de acest gen întâmpinat de o companie aeriană europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/7b6a98cc-b8ad-4e1c-b918-cac7d68a2d6e.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/7b6a98cc-b8ad-4e1c-b918-cac7d68a2d6e-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Avionul Ryanair efectua o cursă de la Atena la Vilnius, când unul dintre pasageri ar fi spus că la bordul aeronavei se află o bombă – motivul perfect de a forţa o aterizare, şi de a-l captura pe...