Acţiunile de control au fost efectuate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.

Au fost controlaţi 38 de operatori economici, dintre care 16 autorizaţi pentru comercializare şi 22 care utilizează produse de protecţie a plantelor fără certificat de înregistrare. Au fost constatate 20 de infracţiuni şi a fost indisponibilizată cantitatea de 1.579 de litri şi 25 kilograme de produse pentru protecţia plantelor. De asemenea, au fost confiscate 45.000 kilograme de îngrăşăminte chimice, depozitate în condiţii improprii.

Astfel, o încălcare a legislaţiei în acest domeniu a fost constatată de poliţişti cu ocazia controlului efectuat la punctul de lucru al unei societăţi comerciale, din municipiul Galaţi, într-un spaţiu de depozitare fiind găsită cantitatea de 840 litri de amoniac tehnic, substanţă clasificată „toxic”, deţinută fără drept şi având termenul de garanţie expirat din anul 2007.

Substanţele periculoase au fost indisponibilizate, iar administratorul societăţii este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de trafic de produse sau substanţe toxice şi neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase devenite deşeuri.

O altă faptă penală a fost constatată la puctul de lucru al unei societăţi comerciale, din comuna Smârdan, într-un spaţiu de depozitare fiind găsită cantitatea de 204 litri de produse pentru protecţia plantelor, cu termenul de valabilitate depăşit, faţă de care nu a fost luată măsura neutralizării.

Întreaga cantitate de substanţe periculoase a fost indisponibilizată, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase devenite deşeuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/politia-depozit.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/politia-depozit-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Acţiunile de control au fost efectuate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase. Au fost controlaţi 38 de operatori economici, dintre care 16 autorizaţi pentru comercializare şi 22 care utilizează produse de protecţie...