Evenimentele sportive nu au fost până acum protejate de reglementări UE privind proprietatea drepturilor de autor. Parlamentarii europeni doresc ca transmiterea ilegală a evenimentelor sportive live să fie blocată în timp real, iar drepturile organizatorilor să fie consolidate de o nouă şi solidă legislaţie, anunţă lpf.ro.

Legea Serviciilor Digitale prezintă măsuri ample de combatere a conţinutului ilegal online şi a fost adoptată cu 479 de voturi pentru, 171 împotrivă şi 40 de abţineri.

Robert Pongracz, vicepreşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a declarat cu această ocazie: ”Acesta este prima iniţiativă a unei instituţii a Uniunii Europene, care se ocupă în mod special de pirateria online a emisiunilor sportive. Suntem în faţa unei oportunităţi unice de a aborda altfel această activitate ilegală în creştere, care dăunează şi provoacă costuri considerabile sporturilor europene, atât la nivel profesional, cât şi la nivel de bază. Un studiu recent, realizat de compania Synamedia, arată că pierderea provocată de piratarea digitală a transmisiilor sportive la nivel mondial se ridică la circa 28 miliarde de dolari (peste 23,5 miliarde de euro).”

Oficialul europeana a scos în evidenţă şi probleme conexe provocate de pandemie: „Situaţia s-a înrăutăţit odată cu pandemia COVID – 19, care a generat şi o creştere dramatică a pirateriei online. Preocupările privind infracţiunile legate de proprietatea intelectuală în timpul pandemiei au fost recent evidenţiate de Europol.”

Ca organizatori a unui eveniment sportiv transmis live, suntem foarte mulţumiţi că s-a votat în favoarea luptei contra pirateriei digitale. Orice proprietate intelectuală în care s-a investit trebuie să fie protejată sută la sută. Le mulţumim domnilor euro-parlamentari din România pentru sprijinul acordat, pentru că au fost alături de organizatorii competiţiilor sportive”, a concluzionat Robert Pongracz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/meci-telefon.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/meci-telefon-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Evenimentele sportive nu au fost până acum protejate de reglementări UE privind proprietatea drepturilor de autor. Parlamentarii europeni doresc ca transmiterea ilegală a evenimentelor sportive live să fie blocată în timp real, iar drepturile organizatorilor să...