„Pe data de 27 iulie, după finalizarea tuturor activităţilor specifice în învăţământul preuniversitar, dorim să organizăm examenul scris pentru ocuparea posturilor de directori în toate şcolile din România”, a spus ministrul Educaţiei, vineri seară, la Antena 3.

Este vorba despre peste 10.000 de funcţii de director şi director adjunct.

„Pentru jumătate dintre ei expiră mandatele, iar pentru cealaltă jumătate mandatele au fost prelungite în ianuarie a.c. şi expiră şi acestea”, adaugă Cîmpeanu.

Potrivit ministrului, este nevoie de organizarea unui concurs naţional pentru că guvernanţa şcolilor reprezintă „coloana vertebrală a sistemului de învăţământ din România”.

Apoi, pentru a nu încărca luna de vacanţă, august, „după ce au fost greu încercaţi, în aceeaşi măsură, atât elevii, cât şi cadrele didactice”, concursul va continua în toamnă, după începerea şcolii, cu partea de interviu.

„Dorim să fie privilegiate criteriile de competenţă”, spune ministrul, potrivit căruia din comisiile pentru interviuri vor face parte un reprezentant al inspectoratelor şcolare judeţene, „poate” 2 reprezentanţi ai şcolii, aleşi prin vot secret de către cadrele didactice titulare, cea de-a patra persoană din comisie urmând să fie un reprezentant al autorităţii locale „pentru că autoritatea locală e răspunzătoare pentru baza materială a şcolii”, iar al cincilea membru să fie ori desemnat de către o firmă cu departament puternic de resurse umane ori din universităţi cu competenţe manageriale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/7608080-mediafax-foto-eduard-vinatoru-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/7608080-mediafax-foto-eduard-vinatoru-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
„Pe data de 27 iulie, după finalizarea tuturor activităţilor specifice în învăţământul preuniversitar, dorim să organizăm examenul scris pentru ocuparea posturilor de directori în toate şcolile din România”, a spus ministrul Educaţiei, vineri seară, la Antena...