Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat că peste 2.000 de localităţi sunt în scenariul verde, cu o rată de infectare de sub 1 la mie.

„Este vorba de 2.057 de localităţi în care rata de infectare este sub 1 la mie. În cele mai multe localităţi rata de infectare este sub 1 la mie, deci acolo vor putea merge la şcoală cu prezenţă fizică absolut toţi elevii, plus copiii din grădiniţe. Există 1.124 de localităţi în care rata de infectare este mai mare de 1 la mie, în aceste localităţi vor putea să înceapă mâine cu prezenţă fizică elevii din învăţământul primar şi copiii din grădiniţe. Elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a şi elevii claselor a IX-a, a X-a şi a XI-a din localităţile cu rată de infectare cu peste 1 la mie din păcate mâine vor începe şcoala în sistem online”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Aleph News.

Acesta a spus că miercuri vor începe şcoala cu prezenţă fizică şi elevii cu nevoi speciale.

„Practic, e un pas important pentru revenirea la normalitate, pentru că numărul celor care vor merge de mâine la şcoală, e vorba de învăţământ primar şi grădiniţe, este de 1,4 milioane. La aceştia se adaugă elevii din toate şcolile speciale, care pentru prima oară vor putea merge cu prezenţă fizică la şcoală, începând de mâine, indiferent de scenariu şi indiferent de clasă”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Elevii se întorc la şcoală începând cu 5 mai în funcţie de rata de infectare. În această lună va avea loc evaluarea naţională a claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/7631894-mediafax-foto-alexandru-dobre.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/7631894-mediafax-foto-alexandru-dobre-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat că peste 2.000 de localităţi sunt în scenariul verde, cu o rată de infectare de sub 1 la mie. „Este vorba de 2.057 de localităţi în care rata...