Comisia Europeană a propus reducerea restricţiilor privind turismul şi călătoriile de agrement pentru cei care au fost complet imunizaţi. Este o măsură care arată începerea revenirii la normalitate, pe măsură ce se intensifică campania de vaccinare, relatează Bloomberg.

 

Executivul Uniunii Europene „propune să se permită intrarea în UE din motive neesenţiale nu numai pentru persoanele care provin din ţări cu o situaţie epidemiologică bună, ci şi pentru toate persoanele care au primit ultima doză recomandată de vaccin autorizat de UE,” potrivit unui comunicat de presă de luni.

 

Noile norme ar înlocui interdicţia actuală generală pentru călătoriile neesenţiale către UE pentru rezidenţii din toate ţările, cu excepţia câtorva ţări.

 

Acum, ţările membre UE permit cetăţenilor din şapte ţări să vină în vacanţă sau să călătorească din raţiuni neesenţiale în UE.

 

UE lucrează la introducerea unui sistem de paşapoarte de vaccin care va uşura călătoria pentru cei inoculaţi sau pentru cei care dovedesc că s-au recuperat recent de coronavirus şi sunt consideraţi imuni.

 

Este timpul să reînvieţi industria turistică a Uniunii Europene şi să relansaţi prietenii transfrontaliere – în siguranţă. Vă propunem să întâmpinaţi din nou vizitatorii vaccinaţi şi cei din ţări cu o stare de sănătate bună,” a spus Ursula von der Leyen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/profimedia-0585330309.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/profimedia-0585330309-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Comisia Europeană a propus reducerea restricţiilor privind turismul şi călătoriile de agrement pentru cei care au fost complet imunizaţi. Este o măsură care arată începerea revenirii la normalitate, pe măsură ce se intensifică campania de vaccinare, relatează...